Boek
Nederlands

Foto's Thom Hoffman

Thom Hoffman (fotograaf), Martin Brill (auteur)
Thom Hoffman staat bij het grote publiek vooral bekend als filmacteur (o.a. De Vierde Man, De Avonden, ...). Minder bekend is hij als regisseur van documentaires (Dennis Hopper, ...) en als fotograaf van reisreportages en portretten. Hoffmans achtergrond in de cinema is zichtbaar in zijn portretfotografie die sterk refereert aan close-ups in filmsc?nes. Een intense relatie met het onderwerp en ste
Onderwerp
Hoffman, Thom
Extra onderwerp
foto's
Titel
Foto's Thom Hoffman / foto's Thom Hoffman ; teksten Martin Brill
Fotograaf
Thom Hoffman
Auteur
Martin Brill
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Snoeck-Ducaju, 2003
154 p. : ill.
Aantekening
Catalogus n.a.v. de tentoonstelling te Gent (Caermersklooster) van 4 okt. tot 30 nov. 2003
ISBN
90-5349-491-X

Over Thom Hoffman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door FOTOPLAATSEN8

Thom Hoffman, pseudoniem van Thomas Antonius Cornelius Ancion (Wassenaar, 3 maart 1957), is een Nederlands geschiedschrijver, acteur en fotograaf.

Acteur

Hoffman debuteerde als acteur in 1980 in de film De Lemmings.

In 1982 speelde hij onder zijn echte naam Thom Ancion in Luger, de eerste lange film van regisseur Theo van Gogh. Hij speelde in deze controversiële film de hoofdrol van fascistische psychopaat. Hoffman zat met Theo van Gogh op school en schreef ook mee aan het scenario van de film. De film kreeg een eervolle vermelding bij de uitreiking van de Gouden Kalveren in 1981.

De echte doorbraak beleefde Thom Hoffman twee jaar later met de film De Vierde Man van Paul Verhoeven. In 1989 speelde hij de hoofdrol in de onverfilmbaar geachte De avonden. Voor deze rol van Frits van Egters ontving hij in 1990 een Gouden Kalf.

Hoffman heeft geen toneelopleiding gedaan en …Lees verder op Wikipedia