Boek
Nederlands

De droombewaker

Thea Stilton (auteur), Mauro De Toffol (illustrator), Alice Iuri (illustrator)
Alle inwoners van Wonderrijk zijn in slaap gevallen. De vijf prinsessen ontdekken dat ze de Feniks wakker moeten maken om dit op te lossen. Zal het ze lukken? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
De droombewaker / Thea Stilton ; illustraties en kaarten Mauro De Toffol, Alice Iuri [e.a.]
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Mauro De Toffol Alice Iuri
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Le guardiane dei sogni
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2018
114 p. : ill.
ISBN
9789085924296 (hardback)

Besprekingen

Het tweede deel uit de serie 'Prinsessen van Wonderrijk' over de vijf prinsessen die samen met hun magische dieren Wonderrijk beschermen tegen Igor de Donkere. Het kan onafhankelijk van het eerste deel* gelezen worden. Alle inwoners van Wonderrijk zijn in slaap gevallen. De zussen ontdekken dat ze de Feniks wakker moeten maken om dit op te lossen. Een boek met dezelfde vormgeving als de boeken over Geronimo Stilton: willekeurig gekleurde woorden die variëren in vorm en grootte, af en toe een informatieve pagina tussen het verhaal door en een ruime bladspiegel met veel gekleurde illustraties. De tekst bevat niet veel moeilijke woorden, maar mist vaart en heeft veel weg van de 'en toen en toen' stijl, waardoor er niet veel spanning ontstaat; slechts in de vorm van de beschrijving van een heks, die ze gewoon de weg wijst. Bevat een overzicht van de prinsessen en hun dieren, Wonderrijk en de Koninklijke School. Het sfeervolle omslag toont Yara, een van de prinsessen, in foliedruk met haar…Lees verder

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton