Titel
After the wedding
Regisseur
Susanne Bier
Acteur
Mads Mikkelsen Sidse Babett Knudsen Rolf Lassgård
Taal
Deens
Uitgever
[Hilversum]: A-Film, 2008
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
119 min.
Aantekening
Deens gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8716777059524
mooov

Over Susanne Bier

CC BY 3.0 - Foto van/door Les Kaner

Susanne Bier (Kopenhagen, 15 april 1960) is een Deense filmregisseur. Ze groeide op in een joods gezin in Kopenhagen. Haar grote doorbraak was de film Den eneste ene (The One and Only) uit 1999. In 2002 maakte ze de Dogma-film Elsker dig for evigt (Open Hearts) en in 2004 kwam Brødre uit. Voor de laatste twee films werkte Bier samen met Anders Thomas Jensen. Met de film Efter brylluppet werd ze genomineerd voor een Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film. In 2011 won ze zowel een Golden Globe als een Academy Award voor Beste Niet-Engelstalige film met Hævnen. In 2018 regisseerde ze de Netflixfilm Bird Box.

Filmografie

  • Freud's Leaving Home (1991)
  • Family Matters (1994)
  • Like It Never Was Before (1995)
  • Credo (1997)
  • Den eneste ene (1999)
  • Once in a Lifetime (2000)
  • Open Hearts (20…Lees verder op Wikipedia