Boek
Nederlands

Dicht bij het vuur

Susan Wiggs (auteur), Helena Wiedijk (vertaler)
Als een jonge vrouw naar haar moeder in Avalon terugkeert, heeft die tot haar verrassing het grote huis uit haar jeugd veranderd in een pension; een van de gasten is een bijzonder aantrekkelijke honkbalprof.
Titel
Dicht bij het vuur
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Helena Wiedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Fireside
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
413 p.
ISBN
9789402705195 (paperback)

Besprekingen

Kimberley van Dorn heeft het helemaal gehad met sporters. Nadat ze in het openbaar is gedumpt en ontslagen door haar topsporter vriendje besluit ze naar haar moeder te gaan en opnieuw te beginnen. Dat haar moeder hun monumentale huis heeft omgetoverd in een pension is een grote verrassing voor Kim. Diverse gasten komen hier over de vloer, onder wie Bo Crutcher, die op het punt staat door te breken in het honkbalwereldje. Maar dan komt AJ op zijn pad, een zoon van wie Bo het bestaan wist, maar die hij nog nooit gezien had. AJ’s moeder zit in de problemen en Bo vangt AJ op. Hierdoor komt wel zijn carrière in het gedrang. Kimberley besluit Bo te helpen en probeert daarbij zijn aantrekkingskracht te negeren, want een topsporter als partner wil ze niet meer. Fijn geschreven verhaal, het vijfde in een reeks die zich afspeelt rond de plaats Avalon. Elk deel is zelfstandig te lezen. Van een aantal personages weet je al dat daar een nieuw verhaal bij gaat horen. De personages worden goed uitge…Lees verder

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia