Boek
Nederlands

In bad, Babilu!

Studio 100 (auteur), Walter Baele (medewerker), Peter Kustermans (medewerker)
Peuter Babilu is buiten heerlijk aan het spelen met zijn eendje en zijn boot. Bumba wil hem in bad doen, maar Babilu wil verder spelen. Vierkant hardkartonnen prentenboek met paginagrote felgekleurde illustraties en flapjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bad
Titel
In bad, Babilu!
Auteur
Studio 100
Medewerker
Walter Baele Peter Kustermans Hans Bourlon Gert Verhulst 1968-
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Schelle: Studio 100, 2013
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie Bumba
ISBN
9789059169579 (hardback)

Besprekingen

Peuter Babilu is buiten heerlijk aan het spelen met zijn eendje en zijn boot. Hij stampt door de modder en wordt zo vies, dat Bumba hem in bad wil doen. Maar Babilu protesteert hevig. Hij wil ook niet samen met zijn vriendje beer Kapoe in bad. Babilu wil gewoon verder spelen. Dan heeft Bumba een goed idee: in bad gaan en spelen kunnen toch best tegelijkertijd? Vierkant hardkartonnen prentenboekje met paginagrote, felgekleurde illustraties en op elke bladzijde een flapje. Wat daarachter verstopt zit, heeft slechts in een enkel geval een relatie met het verhaal, meestal is het een dier of voorwerp dat verder geen rol speelt. Bumba is populair bij peuters en kleuters door het gelijknamige televisieprogramma, theatershows en de uitgebreide merchandising. Het verhaaltje heeft vrij veel tekst voor jonge kinderen, maar het thema zal ze zeker aanspreken. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Studio 100

Studio 100 is een Belgisch bedrijf in de amusementssector. Het bedrijf produceert televisieprogramma's, muziek, films, strips en merchandise, gespecialiseerd voor kinderen en het beschikt over een aantal themaparken in zowel België als daarbuiten.

Geschiedenis

Voor 1996: Opkomst van Samson en Gert

Gert Verhulst was oorspronkelijk omroeper bij het toenmalige BRT. Verhulst wilde het aankondigen van de kinderprogramma's opvrolijken. Hij raakte via producer Hans Bourlon in contact met de Vlaamse acteur Danny Verbiest. Na een brainstorm werd Samson geboren. In de kerstvakantie van 1989 vergezelde de sprekende hond voor het eerst Verhulst tijdens het omroepen van de kinderprogrammatie. Samson was een doorslaand succes. Vanaf het najaar van 1990 kregen Samson en Gert een eigen tv-programma. In 1991 stonden de acteurs van de serie voor het eerst samen op het p…Lees verder op Wikipedia

Suggesties