Strip
Nederlands

De vloek van Myra

Steve Van Bael (auteur)
+1
De vloek van Myra
×
De vloek van Myra De vloek van Myra

De vloek van Myra

In de reeks:
Figaro; 06
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Extra onderwerp
DET, avontuur
Titel
De vloek van Myra
Auteur
Steve Van Bael
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9789002245640 (paperback)

Besprekingen

Een hedendaagse setting. Het zesde deel van de realistische, in Brussel spelende stripreeks 'Figaro' volgt de vier leden van het gelijknamige privédetectivebureau in hun onderzoek naar de verdwijning van een oude vriend van de leider van het bureau. Om de drie anderen een idee te geven van het wespennest waarin zij zijn beland, speelt deze open kaart over zijn spionagewerk gedurende de Koude Oorlog. Diverse geheime diensten azen nog steeds op de formule van een dna-bom, die is ontwikkeld door de genoemde oude vriend. Loslippigheid wordt deze professor fataal. Moord, ontvoering, misleiding, spanning en intimidatie, gelardeerd met relativerende humor, bepalen het ritme van deze met flair getekende en geschreven stripreeks. De tekenaar/scenarist is beïnvloed door Merho, de verantwoordelijk tekenaar van de populaire strip 'Kiekeboe'. Er is evenwicht tussen sfeer- en harde actiescènes. Het filmische scenario, met gedoseerde aandacht voor decors, speelt zich af op diverse niveaus.

Over Steve Van Bael

CC BY 3.0 - Foto van/door Jo Briers

Steve Van Bael (Aarschot, 22 mei 1978) is een Vlaams striptekenaar die vooral bekend is om zijn Figaro-reeks, maar ook van de stripreeks Baba Yega en Nachtwacht. Ondertussen (sinds het tweede semester van 2019) is hij ook (opnieuw) de vaste striptekenaar van De Kiekeboes.

Carrière

Steve groeide op met de strips van Kiekeboe en Jommeke. Vandaar dat hij reeds vanaf zijn 5de een grote belangstelling kreeg om zelf strips te tekenen. Soda en Guus Slim worden daarna zijn grote voorbeelden.

Hij studeerde elektro- en mechanicatechnieken in het Aarschotse Damiaaninstituut. Daarna volgde hij reclame- en publiciteit in KTA2 te Diest. Zijn eerste gepubliceerde strips waren De Diestse stripboekenbeurs (promotiealbum). Na zijn studies kwam hij in contact met Rik Dewulf en Marc Daniels (De Marck) die hem nog in de Max’ateliers te Mechelen stripcursus gaven. Ze hadden same…Lees verder op Wikipedia