Het derde geheim

Steve Berry (auteur)
+1
Het derde geheim
×
Het derde geheim Het derde geheim

Het derde geheim

Genre:
Twee kardinalen strijden om een geheim rond de mysterieuze verschijningen van Maria om genoeg macht te vergaren om de nieuwe paus te worden.
Titel
Het derde geheim
Auteur
Steve Berry 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The third secret
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2006
351 p.
ISBN
90-261-2238-1

Andere formaten:

Besprekingen

De oude paus Clemens beseft dat hij al jaren met een verschrikkelijk geheim leeft. Hij heeft weet van het 'derde geheim' dat Maria in Fatima in 1917 geopenbaard heeft. De vertaler van het Portugese document, een Roemeense priester, is de enige die er ook van weet. De paus stuurt Michener, zijn persoonlijke priester, naar Roemenië en Portugal om de laatste geheimen rond de verschijningen van Maria in Fatima op te lossen. Michener graaft in deze duistere theologische geschiedenissen maar wordt met de dood bedreigd door één van de kandidaten voor het volgende pausdom. Ondertussen begint hij aan zijn celibaat te twijfelen na een ontmoeting met zijn vroegere geliefde, die plots weer in zijn leven is opgedoken.

Van Steve Berry verschenen al twee goed gefundeerde, historische thrillers maar in deze debuutroman moest hij duidelijk nog tot rijpheid komen. Een zwak moment in het oeuvre van deze auteur. [Chris Vandenbroucke]
De proloog van het verhaal speelt zich af in 1917, in Fatima (Portugal). Maria verschijnt aan een paar kinderen en doet drie cryptische voorspellingen. Het vervolg speelt zich af in het heden, twee voorspellingen zijn openbaar gemaakt, de derde is steeds angstvallig geheim gehouden door de pausen. De (fictieve) huidige paus, Clemens XV, is hevig verontrust over de derde voorspelling en stuurt zijn vriend, monseigneur Colin Michener, naar Roemenië en Portugal om de laatste geheimen rond de verschijningen van Maria op te lossen. Zo wil hij, aan het einde van zijn loopbaan, in overeenstemming met zijn geweten sterven. Michener graaft in de theologische geschiedenis maar wordt met het leven bedreigd door een van de kandidaten voor het volgende pausdom. Verhaal rondom een pausintrige met moord, zelfmoord, verboden romances en diverse, soms zwart-witte, personages, in de sfeer van de historisch-religieuze, enigmatische thrillers van Dan Brown etc. Lezersreacties op de Amerikaanse site Amazo…Lees verder

Over Steve Berry

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Steve Berry

Steve Berry (1955) is een Amerikaans auteur. Zijn boeken kenmerken zich door een mengeling van historische feiten en fictie.

Bibliografie

Externe link

  • (en) Officiële website
Lees verder op Wikipedia