Boek
Nederlands

Het sportkookboek voor duursport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Stephanie Scheirlynck (auteur), Heikki Verdurme (fotograaf)
+1
Het sportkookboek voor duursport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
×
Het sportkookboek voor duursport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding Het sportkookboek voor duursport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

Het sportkookboek voor duursport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding

?Steeds meer mensen sporten en je voeding speelt een cruciale rol om goede resultaten te behalen. Bovendien verschilt je voedselbehoefte naargelang het soort sport dat je beoefent. Ben je een langeafstandsloper, zwemmer of een (recreatief) wielrenner? Speel je een team- of balsport, zoals voetbal of tennis? Of beoefen je een sport die heel wat kracht vergt (bv. fitness, sprinten of hoogspringen)?
Extra onderwerp
gerechten
Titel
Het sportkookboek voor duursport : verbeter je sportprestaties met de juiste voeding
Auteur
Stephanie Scheirlynck
Fotograaf
Heikki Verdurme
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2017
142 p. : ill.
ISBN
9789401443654 (hardback)

Besprekingen

Sportdiëtiste Stephanie Scheirlynck heeft een sport- en eetgids (hardcover) ontwikkeld voor ieder type duursporter, zowel amateur als professioneel. Het kookboek richt zich op de individuele sporter die gedurende een korte of langere tijd grote inspanning moeten leveren, als langeafstandslopers, wielrenners en triatleten. Het boek bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt uitgebreid ingegaan op het belang van sportvoeding en het tweede deel bevat recepten voor een duurtraining en een intensieve training. Onderverdeeld in Ontbijt, Tussendoortje, Lunch, Diner. De aantrekkelijke recepten zijn afwisselend voor een, twee of vier personen. De bereidingstijd wordt aangegeven, voedingswaarden als calorieën, koolhydraten en vetten. Veel praktische tips en appetijtelijk aflopend beeld van het eindresultaat. De auteur schreef ook: ‘Het sportkookboek voor krachtsport’ en ‘Het sportkookboek voor teamsport’*.

Over Stephanie Scheirlynck

Stephanie Scheirlynck is een Belgisch diëtiste gespecialiseerd in sportdiëten. Ze is actief in de topsport als diëtiste onder andere van Antwerp FC, RSC Anderlecht, Trek-Segafredo, Nafi Thiam, Koen Naert, Greg Van Avermaet, Jasper Stuyven, Jolien D'Hoore en Team Belgium. Daarnaast schreef ze ook meerdere boeken over sportvoeding.

Biografie

Scheurlynck behaalde in 2006 een bachelor in voedingswetenschappen in Gent en een master in sportvoeding in 2007 in Nijmegen.Daarnaast volgde ze ook de opleiding SportsNutrition van het Internationaal Olympisch Comité en is een van de eerste die de opleiding volbracht in 2010.

Tussen 2010 en 2015 was ze actief voor Energy Lab om daarna als zelfstandige te werken. Sinds beheert ze de webstek Allesoversportvoeding.be

Ze is gehuwd, heeft twee kinderen en is woonachtig in Nevele.

Publicaties

Suggesties