Boek
Nederlands

Lomps trein zoekboek

Stephan Lomp (auteur)
+1
Lomps trein zoekboek
×
Lomps trein zoekboek Lomps trein zoekboek

Lomps trein zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Wat een drukte op het spoor! Overal rijden treinen op weg naar Broemburg: een stoomtrein met wagons vol dierentuindieren, hogesnelheidstreinen en dubbeldekkers. Zie je Martha de kaartjesknipper? En op wie wacht Quetzo met zijn familie? Groot hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Treinen
Extra onderwerp
prentenboeken
Titel
Lomps trein zoekboek
Auteur
Stephan Lomp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Lomps Züge Wimmelbuch
Uitgever
Wielsbeke: Uitgeverij De Eenhoorn, 2018
[10] p. : ill.
ISBN
9789462913271 (hardback)

Besprekingen

Groot hardkartonnen aanwijs- en zoekboek met afgeronde hoeken over treinen. Het is een drukte van belang op het spoor. Er rijdt een stoomtrein door de tunnel, een andere trein heeft wagons vol dierentuindieren, er is een hogesnelheidstrein en een dubbeldekker, op andere platen zijn een rangeerterrein en een groot overdekt station te zien. Op de eerste dubbele pagina voorafgaand aan de vier overvolle zoekplaten vol maffe (dier)figuren staan zo'n dertig figuren met bijbehorende zoekopdrachten vermeld. Op de achterflap worden nog twaalf zoeksituaties geschetst. Enkele voorbeelden: ‘Waarom ziet de ekster er zo verward uit?’ en ‘Quetzo’s familie verheugt zich op de komst van papa’. Het is niet eenvoudig om in de zeer gedetailleerde platen de antwoorden te vinden. De gestileerde, kleurrijke illustraties bevatten humoristische details, zoals een poedel met knalroze pantoffels en een graffiti spuitende vleermuis. De tekst beperkt zich tot de onderschriften bij de zoekopdrachten en de flapteks…Lees verder

Lomps trein zoekboek

Het trein zoekboek bevat vier dubbele zoekpagina’s waarop diverse treinen in een gestileerde maar toch herkenbare achtergrond worden afgebeeld. Deze grote hardkartonnen uitgave met afgeronde hoeken richt zich tot een breed publiek. Voor jonge kinderen nodigen de overvolle kleurrijke kijkplaten uit tot samen verkennen, herkennen en benoemen. Voor wie wat ouder is, bieden de eerste op elkaar aansluitende pagina’s en de achterflap een overzicht van meer dan veertig grappige dieren. Bij elk van hen hoort een zin die aanzet tot zoeken op de zoekplaten. Sommige antwoorden zijn snel gevonden. Andere voorstellen nodigen uit tot ontdekken van kleine verhaaltjes die zich doorheen het boek ontwikkelen. Te midden van het al ruime aanbod aan zoekboeken is deze uitgave niet echt origineel. Maar wie op zoek is naar materiaal om de woordenschat en het denkvermogen van kinderen op een prettige manier uit te breiden, vindt hier vast inspiratie.