Boek
Nederlands

Helemaal overstuur

Sofie De Moor (auteur), Esther Platteeuw (illustrator)
+1
Helemaal overstuur
×
Helemaal overstuur Helemaal overstuur
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De ouders van Lenn (9, ik-figuur) zijn gescheiden en praten niet meer met elkaar. Lenn denkt dat zijn vader in Hawaï zit. Maar als hij zijn beste vriend Mo fietsles geeft, zien ze zijn vader lopen. Lenn en Mo besluiten hem te volgen. Dagboek dat wisselt tussen heden en verleden. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Helemaal overstuur
Auteur
Sofie De Moor
Illustrator
Esther Platteeuw
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2019
167 p. : ill.
ISBN
9789462913783 (hardback)

Besprekingen

Lenns ouders zijn gescheiden. Zijn vader ziet hij niet meer en zijn moeder wil niet over hem praten. Lenn denkt dat hij op een schip in Hawaï zit. Wanneer Lenn zijn vriend Mo fietsles geeft, denken ze na lange tijd zijn vader te zien. Ze besluiten hem te volgen om te ontdekken waar hij woont en waarom hij geen contact met Lenn zoekt. Verhaal over echtscheiding en vriendschap in dagboekvorm vanuit de 9-jarige Lenn geschreven. Het speelt afwisselend in het heden (2017) en verleden (2015 en terug naar 2013), gedrukt in een ander lettertype, respectievelijk met en zonder schreef. Het heden laat zien hoe het nu met Lenn gaat en hoe hij zich voelt na de moeizame scheiding. Het verleden vertelt over hoe de sfeer thuis was in de periode net na de scheiding, vlak ervoor en ook toen alles nog goed ging. Geschreven in een directe stijl waardoor je je gemakkelijk kunt inleven in de gevoelens van Lenn. Tussendoor gedichtjes waarmee Lenn zijn gevoelens verwoordt. De titel slaat zowel op het terugzi…Lees verder

Helemaal overstuur

Lenns ouders zijn uit elkaar. Papa ziet hij niet meer, die zit op een schip in Hawaï. Over hem praten mag niet, dan wordt mama boos. 'Uit het oog, uit het hart' zegt ze als Lenn naar hem vraagt. Dat Lenn hem heel erg mist lijkt ze niet te merken. Mo is Lenns beste vriend. Ze steunen elkaar door dik en dun. Als Mo dringend moet leren fietsen, verzint Lenn een plannetje. Dan zien ze plots zijn papa. Lenns wereld staat op zijn kop. Wat doet papa hier? Waarom zit hij niet op zijn schip? En waarom kwam hij Lenn niet opzoeken? Samen met Mo besluit hij papa te volgen. Maar hoe dichter ze bij papa komen, hoe meer problemen ze zich op hun hals lijken te halen. Het verhaal werd volledig geschreven vanuit Lenns standpunt. De Moor geeft op aangrijpende wijze het verdriet en de onmacht van deze kleine jongen weer. De korte hoofdstukken (soms maar één pagina) spelen zich afwisselend in het heden en in het verleden af. Als lezer ervaar je van dichtbij de gevolgen van de scheidi…Lees verder

Over Sofie De Moor

Sofie De Moor (Lokeren, 10 mei 1984) is een Vlaamse schrijfster, ze schrijft zowel boeken voor kinderen als voor volwassenen.

Ze bracht verschillende kinderboeken uit bij uitgeverij "De Eenhoorn". In 2022 kwam bij uitgeverij "Horizon" haar eerste boek voor volwassenen uit: 'Geen kinderen, wel drie kippen'.

Daarnaast is ze ook hoofdredacteur van Klap, een maandelijks actualiteitenmagazine voor de tweede graad van het lager onderwijs. Verder schrijft ze cursiefjes voor Spierziekten Vlaanderen en werkte mee aan educatieve uitgaven.

Bibliografie

  • Konijnen goochel je niet terug (2018, ISBN 9789462912991)
  • Helemaal Overstuur (2019, ISBN 9789462913783)
  • Dik oké ! (2020, ISBN 9789462914537)
  • Geen kinderen, wel drie kippen (2022, ISBN 9789464101638)

Externe links