Boek
Nederlands

Schaatspret met schaap

Serena Romanelli (auteur), Hans De Beer (illustrator)
+1
Schaatspret met schaap
×
Schaatspret met schaap Schaatspret met schaap
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Het is winter en er ligt veel sneeuw en ijs. Schaap wil de kerstboom gaan versieren, maar haar vrienden Eend en Varken vragen of ze mee gaat schaatsen. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Winter, Schaatsen
Titel
Schaatspret met schaap
Auteur
Serena Romanelli
Illustrator
Hans De Beer
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2010
[12] p. : ill.
ISBN
9789025857059 (hardback)

Besprekingen

Het is winter. Schaap heeft al een mooie kerstboom uitgezocht omdat het bijna Kerstmis is. Net als ze de boom wil gaan versieren komen Eend en Varken vragen of ze mee gaat schaatsen. Dat vindt Schaap wel leuk. Dan valt ze over een grote boomstam die in het ijs zit. Peuterboek met een leuk verhaal over de winter, Kerstmis en schaatsen, waarin peuters veel zullen herkennen. Per spread zo'n vier regels tekst, die prettig leesbaar is. Mooie, sfeervolle illustraties in kleur passend bij het verhaal, doorlopend over twee pagina’s. Vierkante, hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoeken in handzaam formaat, ook voor peuters zelf. Aantrekkelijk omslag. De schrijfster en illustrator schreven samen nog een 'klein avontuur' over Schaap en haar vrienden, 'De verjaardag van schaap'*. De illustrator werd (internationaal) bekend door zijn prentenboeken over Lars, de kleine ijsbeer. Vanaf ca. 3 jaar.

Schaatspret met Schaap

Schaap wil de kerstboom gaan versieren. Hij wordt echter uitgenodigd door zijn vriendjes om te gaan schaatsen. Schaap gaat mee, maar komt ten val. Zijn vriendjes troosten hem en Schaap stelt voor om bij hem thuis iets lekkers te gaan drinken. De andere dieren versieren ondertussen de kerstboom. Daarna gaan ze samen weer schaatsen.
Een kartonboekje met net dat ietsje meer in vergelijking met vele andere kartonboekjes. Het lettertype is aan de saaie kant en ook het verhaal op zich stelt niet veel voor, maar de aantrekkelijke, gedetailleerde tekeningen spreken voor zich. Je kan er zo je eigen verhaal bij vertellen. De illustraties geven een zachte sfeer aan het boekje en dat is iets wat in vele kartonboekjes ver te zoeken is. Leuk is dat er twee vogeltjes altijd weer op elke pagina te zien zijn zonder dat ze echt actief zijn in het verhaal. Deze extraatjes zorgen ervoor dat je het boekje ook bij herhaaldelijk lezen leuk blijft vinden.