Boek
Nederlands

Onze hond is een held!

Selma Noort (auteur), Els Van Egeraat (illustrator)
+1
Onze hond is een held!
×
Onze hond is een held! Onze hond is een held!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Karel moet een jaar bij zijn keurige tante gaan wonen. Zijn vrienden Dani en Jan vinden het best zielig voor hem en al helemaal als zijn hondje Tarzan wordt meegenomen door een griezelige kerel. Derde boek over Dani en Jan Donders.
Leesniveau
AVI 8, AVI M6
Titel
Onze hond is een held!
Auteur
Selma Noort
Illustrator
Els Van Egeraat
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, © 2011
92 p. : ill.
ISBN
9789025858384 (hardback)

Besprekingen

Dani en Jan Donder zijn – ondanks hun naam – geen familie van elkaar, maar wonen wel toevallig in hetzelfde gebouw. Wanneer de ouders van hun vriendje Karel naar Afrika vertrekken, moet Karel met zijn hondje Tarzan voor een jaar bij zijn tante wonen. Zij houdt niet van rommel en kinderen is ze niet gewoon, laat staan honden. Tegenover zijn tante woont Wendolien, een omhooggevallen meisje uit zijn klas, die in de arme Karel meteen haar nieuwe beste vriend ziet. Wanneer tante Manuela Tarzan op een dag buitenzet, verdwijnt het diertje spoorloos. Karel is wanhopig en gaat meteen op zoek. Hij krijgt hierbij de hulp van Dani, Jan en hun hondje Wendolien (inderdaad een naamgenote van het buurmeisje, tot grote ergernis van deze laatste). Dankzij zijn vrienden komen ze een bende op het spoor die hondjes kidnapt omwille van hun zachte velletje. Het spreekt voor zich dat ze hen niet zonder enige spannende momenten en avontuur kunnen ontmaskeren.Onze hond is een held! begint heel sterk. He…Lees verder
De twee buurkinderen, Jan en Dani Donder (geen familie, maar wel toevallig dezelfde achternaam) leven erg mee met hun vriendje Karel als zijn ouders een jaar gaan werken in een ziekenhuis in Afrika. Karel moet bij een deftige tante gaan wonen, tegenover het verwende klasgenootje Wendolien. Gelukkig mag zijn tekkeltje Tarzan mee. Maar deze verdwijnt, nadat tante hem voor straf op straat heeft gezet. Dani en Jan komen in actie met hun reusachtige Deense dog, ook Wendolien genaamd. Gelukkig is de Wendolien niet altijd zo lief als ze lijkt. Derde deeltje uit de serie 'Donders!'*. Sprankelend verhaal, geschreven in korte getitelde hoofdstukjes, met prima dialogen, veel humor en een goed opgebouwde spanning. De sympathieke hoofdpersonen komen prima uit de verf. Zwierige pentekeningen, ingekleurd met aquarel, maken het boekje tot een juweeltje. Een aanrader voor goede lezertjes vanaf ca. 8 jaar.

Over Selma Noort

Selma Noort (Leiden, 7 april 1960) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster en kunstschilder.

Biografie

Noort studeerde voor kleuterleidster aan de kleuterkweekschool in Leiden, toen ze haar eerste boek, Ik hoef niet op schoot, schreef. Selma Noort kwam in contact met Miep Diekmann, die ervoor zorgde dat het boek gepubliceerd werd bij Uitgeverij Leopold. Het boek deed het goed en werd het vertaald naar het Duits en Deens. Een aantal andere boeken volgden, waarbij Noort zich vooral richtte op oudere kinderen. Uiteindelijk werd Noort, na een periode in de Verenigde Staten, in 1989 voltijds schrijfster. Hierna nam haar oeuvre snel toe.

Naast haar schrijverschap treedt Selma Noort regelmatig op via de Schrijverscentrale in bibliotheken en op scholen en PABO’s met educatieve workshops en voorstellingen over haar boeken en het schrijverschap in het algemeen, en werkt zij voor de Stichting Schoolschrijver als schoolschri…Lees verder op Wikipedia

Suggesties