Titel
Het pakket
Auteur
Sebastian Fitzek
Vertaler
Lucienne Pruijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das Paket
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2017
317 p.
ISBN
9789044352245 (paperback)

Besprekingen

Het pakket

Eerste zin. Toen Emma de deur naar de kamer van haar ouders opendeed, kon ze niet vermoeden dat ze dat voor de laatste keer zou doen.

De jonge psychiater Emma is het enige nog levende slachtoffer van seriemoordenaar ‘de Kapper’. Nadat die haar brutaal verkracht en gescalpeerd heeft, sluit ze zich in haar huis op, maar wanneer er een pakje wordt afgeleverd voor de buurman overtuigt ze zichzelf om toch naar buiten te gaan. Ze ontdekt dat de buur het versneden lichaam van zijn moeder verbergt. En dat is nóg niet alles: voordat haar beste vriendin zich van het leven berooft, verwijt ze Emma dat ze haar abortuspillen heeft gegeven, en Emma’s man blijkt thuis een paar trofeeën van de slachtoffers van de seriemoordenaar te bewaren. De paranoia druipt van de bladzijden, er wordt in ijltempo gedreigd, verminkt en vermoord, en net wanneer je denkt dat de engerd met dienst is uitgeschakeld, daagt er wel een nieuwe op. Op het eerste gezicht heeft Het pakket veel van een zaterdagavondthriller waarin de moordenaar zich weinig geloofwaardig verscholen houdt, maar Sebastian Fitzek …Lees verder

Psychiater Emma Stein overnacht na een lezing in een hotel. Daar wordt zij aangevallen door een man. Zij verliest het bewustzijn en wanneer zij weer ontwaakt, blijkt dat niemand wil geloven dat zij is verkracht door een moordenaar die in de pers De Kapper wordt genoemd. Ook haar man Philippe niet. Drie maanden later is Emma nog steeds een geestelijk wrak wanneer op een dag een pakket wordt afgeleverd, bestemd voor een overbuurman die zij niet kent. Dan wordt haar hond doodziek en besluit zij naar de dierenarts te gaan, ook al moet zij daarvoor haar huis uit, wat zij eigenlijk niet durft. Eenmaal buiten verliest zij elk gevoel van realiteit. Zes maanden later zit zij in de gesloten afdeling van een psychiatrische kliniek, beschuldigd van dubbele moord. Door flashbacks over en weer lijkt duidelijk te worden wat er is gebeurd, maar de werkelijke intrige blijft tot het laatst toe verborgen. Als lezer leven wij mee met Emma, die – hoewel psychiater – niet kan ontsnappen aan de waandenkbeel…Lees verder

Over Sebastian Fitzek

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jonas Rogowski

Sebastian Fitzek (Berlijn, 13 oktober 1971) is een Duitse schrijver en journalist. Zijn eerste boek (De therapie) was in 2006 een bestseller in Duitsland en verdreef De Da Vinci Code van de eerste positie.

Bibliografie

Daarnaast heeft hij een bijdrage geleverd aan de volgende verhalenbundels:

  • Tierische helden, 2008
  • Mord am Hellweg IV, 2008
  • Tödliche Gaben, 2009
  • P.S. Ich Töte Dich, 2010 (Het titelverhaal is geschreven en de overige verhalen zijn geselecteerd door Sebastian Fitzek)
  • Weißer Schnee, rotes Blut, 2010
Lees verder op Wikipedia