Boek
Nederlands

Het geheim van Montague

Santa Montefiore (auteur), Erica van Rijsewijk (vertaler)
Een jonge vrouw reist na de mysterieuze verdwijning van haar vader in Cornwall naar Italie͏̈ in de hoop daar de reden te kunnen achterhalen.
Extra onderwerp
Libelle
Titel
Het geheim van Montague
Auteur
Santa Montefiore
Vertaler
Erica van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Sea of lost love
Editie
25
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
351 p.
ISBN
9789022551936 (paperback) 9789022568804 (paperback)

Besprekingen

Zomer 1958. De eenentwintigjarige Celestria Montague brengt haar zomer, zoals steeds, door op het landgoed van haar aristocratische familie in Cornwall. Dat de zee haar vader op mysterieuze wijze 'opslokt', dompelt haar in diep verdriet, maar roept in haar ook verzet op. Met de steun van haar grootvader start ze een onderzoek en zo belandt ze in Zuid-Italië. Daar doet ze enkele schokkende ontdekkingen. Hoe moet het nu met haar verder? Het eerste deel van het verhaal speelt aan de kust van Cornwall en in Londen, het tweede deel in Zuid-Italië. Treffende locatiebeschrijvingen in een beeldrijke taal ondersteunen een verhaal vol romantiek, spanning en liefde. De hoofdpersonages komen tot leven in rake beschrijvingen van hun uiterlijk en hun gevoelswereld, wat het wat tragere verhaal (vooral het eerste deel) toch meeslepend maakt. De Anglo-Argentijnse auteur weet als geen ander de omgeving een functie te geven in het verhaal en de ontwikkeling van haar personages. Het maakt van deze roman …Lees verder

Over Santa Montefiore

CC BY 3.0 - Foto van/door Paul Van Welden

Santa Montefiore, geboren als Santa Palmer-Tomkinson (Winchester, 2 februari 1970), is een Brits schrijfster.

Privé

Montefiore is de dochter van Charles Palmer-Tomkinson en Patricia Palmer-Tomkinson, en zus van Tara Palmer-Tomkinson. Haar vader vertegenwoordigde zijn land met skiën op olympisch niveau tijdens de Olympische Winterspelen van 1964. Haar familie is meer dan dertig jaar bevriend met prins Charles.

Voordat ze Spaans en Italiaans studeerde aan de Universiteit van Exeter, werkte ze een jaar op een Argentijnse ranch. Voordat ze terugkeerde naar het Verenigd Koninkrijk, woonde ze in de jaren negentig jarenlang in Buenos Aires. Vier van haar boeken spelen zich af in Argentinië.

Ze is getrouwd met auteur en historicus Simon Sebag Montefiore, met wie ze twee kinderen heeft. Voor hun huwelijk bekeerde Montefiore zich tot het jodendom.

Bibliografie…Lees verder op Wikipedia

Suggesties