Artikel uit tijdschrift

Roger Scruton

Over Roger Scruton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Pete Helme

Roger Vernon Scruton (Buslingthorpe, 27 februari 1944 – Brinkworth, 12 januari 2020) was een Brits conservatief filosoof en schrijver. Na een academische loopbaan in Groot-Brittannië en de Verenigde Staten van Amerika trok hij zich terug op het Engelse platteland. Hij schreef een dertigtal boeken over filosofie, kunst, cultuur en politiek. Daarnaast publiceerde hij talloze artikels in allerlei tijdschriften. In 2016 werd hij in de adelstand verheven. Scruton overleed op 12 januari 2020 na een ziekbed van een half jaar aan kanker en liet zijn jongere vrouw en twee kinderen achter.

Traditioneel conservatisme

Scruton was een typische vertegenwoordiger van het traditionele conservatisme. Dat betekende niet dat hij de Conservative Party in alles steunde. Ondanks zijn instemming met Margaret Thatchers strijd tegen de macht van de vakbonden was hij gekant tegen het thatcheristische conservatisme dat vooral oog heeft voor …Lees verder op Wikipedia