Boek
Nederlands

Het Ares akkoord

Robert Ludlum (auteur), Kyle Mills (auteur), Jan Mellema (vertaler)
Een microbioloog en lid van het geheime Covert-Oneteam krijgt opdracht in Uganda uit te zoeken hoe een heel team Special Forces gedood heeft kunnen worden.
Titel
Het Ares akkoord
Auteur
Robert Ludlum Kyle Mills
Vertaler
Jan Mellema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Ares decision
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2012
352 p.
ISBN
9789024541768 (paperback)

Besprekingen

In Oeganda heeft een rebellenleider geëxperimenteerd met een bacterie die ogenschijnlijk gewone burgers in meedogenloze moordmachines verandert. Het beste Amerikaanse special ops-team wordt in de pan gehakt door een zootje vrouwen en kinderen in een poging om die leider te vatten. De videobeelden die het thuisfront heeft opgevangen zijn zo verschrikkelijk dat de Amerikaanse president een beroep moet doen op het ultrageheime Covert-One om het gevaar te bezweren. Kolonel Jon Smith, strijder van vele oorlogen, gaat met zijn Engelse MI6-vriend Howell op pad. Ze ontdekken dat de directeur van de Iraanse geheime dienst ook op de parasiet uit is om het biologische wapen in te zetten tegen de ongelovige en imperialistische Amerikanen. Smith en Howell vormen een ongewoon team met Sarie, een Namibische microbiologe, maar komen er al snel achter dat al hun bewegingen door een mol doorgestuurd worden naar de vijand. Zou het kunnen dat hun eigen CIA een verborgen agenda heeft?
Robert L…Lees verder
Kolonel Jon Smith van de geheime eenheid Covert One wordt ingezet als een Oegandese rebel een gemuteerde parasiet blijkt te bezitten die mensen onnoemelijk sterk maakt, maar ook ongevoelig voor pijn en angst. Iran wil de parasiet ruilen tegen wapens om Amerika te vernietigen. Samen met een oud-collega en dokter Sarie van Keuren binden zij de strijd aan met de talrijke vijanden. Ook het achtste deel over de onfeilbare en onaantastbare superheld Jon Smith (auteurs wisselen) bevat als hoofdthema weer de bestrijding van een bacterie in een flinterdun verhaal met erg veel voorspelbare actie waarbij iedereen het loodje legt behalve de helden die zelfs geen gebroken nagel oplopen. Deze grote vorm van onwaarschijnlijkheid haalt alle spanning uit het dertien in een dozijn verhaal dat nog steeds mee denkt te kunnen liften op de al jaren geleden overleden Ludlum. De karakters zijn voorspelbaar, het verhaal is eenvoudig te volgen. Vrij kleine druk.

Over Robert Ludlum

Robert Ludlum (New York, 25 mei 1927 – Naples (Florida), 12 maart 2001) was een Amerikaanse auteur van drieëntwintig thrillers en spionageromans. Er zijn meer dan 210 miljoen van zijn boeken gedrukt, en deze zijn vertaald in 32 verschillende talen. Ludlum was ooit een theateracteur en -producent. In het begin van carrière schreef Ludlum onder de pseudoniemen Jonathan Ryder en Michael Shepherd.

Biografie

De auteur groeide op in New Jersey. Na de dood van zijn vader stuurde zijn moeder hem naar een kostschool in Connecticut. Op de Cheshire Academy maakte hij kennis met theaterproducties. Vlak voor het afronden van zijn studie aan de Wesleyan University, Middletown, trouwde hij in 1951 met Mary Ryducha, een actrice. Robert en Mary kregen drie kinderen.

Robert Ludlum begon zijn carrière als acteur en theaterproducer. Hij speelde in verschillende Broadway-producties en werkte als acteur en producer mee aan 200 televisieprogram…Lees verder op Wikipedia