Boek
Nederlands

Tuinpaden en zitplekjes : terrassen, trappen, paadjes en straatjes

Rob Herwig (auteur), Modeste Herwig (auteur)

Tuinpaden en zitplekjes : terrassen, trappen, paadjes en straatjes

In de reeks:
Titel
Tuinpaden en zitplekjes : terrassen, trappen, paadjes en straatjes
Auteur
Rob Herwig Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2000
127 p. : ill.
ISBN
90-215-3450-9

Besprekingen

In Tuinpaden en zitplekjes passeren allerlei terrassen en paden de revue. De auteurs gaan vooral in op de materiaalkeuze (natuursteen, gebakken stenen, beton en hout...) en op het zelf aanleggen. Daarvoor geven ze stap voor stap, van de plannings- en opmetingsfase tot de eigenlijke uitvoering, tal van tips. Talrijke foto's ondersteunen het tekstgedeelte. [Jan Wouters]
Verzorgde, klein gedrukte uitgave van de bekende vader en dochter Herwig over de aanleg van terrassen en paden in de tuin. De voorbereiding hiervan, technische uitvoering en aandachtspunten gedurende het hele traject, worden gedetailleerd beschreven. De bijgevoegde kleurenfoto's zijn instructief. Hierop komen verhardingen tot stand van diverse soorten stenen, beton, hout, metaal en gras, die elk een andere sfeer oproepen. Ook de verlichting komt ter sprake. Het boek bevat tevens adressen van leveranciers van ontwerpen en materialen én een onderwerpsregister. Ideeënboek voor handige doe-het-zelvers en opdrachtgevers.

Over Rob Herwig

CC BY 3.0 - Foto van/door Modeste Herwig

Robbert Herwig (Bussum, 9 september 1935) is een Nederlands schrijver van boeken over tuinieren en kamerplanten.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een familie van hoveniers en kwekers. Zijn vader, A.J. Herwig (1883-1972) was bloemist, kweker, schrijver van tuinboeken en radiospreker.

Herwig hielp al op jonge leeftijd (tijdens de Tweede Wereldoorlog) in de kassen van zijn vader. Ook hielp hij bij de bezorging van bloemen uit de winkel van zijn ouders. Zijn vader liet hem bloemen en planten fotograferen. De afwerking van het fotomateriaal gebeurde toen nog in de donkere kamer.

Carrière

Na het behalen van het diploma HBS-A verkoos Herwig een studie aan de (latere) universiteit Nijenrode, toen nog een HBO-opleiding. Hij kwam in het bedrijfsleven terecht en functioneerde enige jaren als assistent van de directie in divers…Lees verder op Wikipedia

Suggesties