Boek
Nederlands

Vik en Tuur aan het stuur

Riet Wille (auteur), Frank Daenen (illustrator)
+1
Vik en Tuur aan het stuur
×
Vik en Tuur aan het stuur Vik en Tuur aan het stuur
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Vik is vaak bij buur Tuur. Ze doen iets leuks in elke kamer. En Tuur haalt Vik op uit school. Maar komt Tuur met de fiets of met een slee? Zoekboek met tekst op rijm. AVI-M3. Vanaf ca. 6 jaar.
Bevat
Het uur bij Tuur
Het stuur van Tuur
Leesniveau
AVI 1, AVI M3
Titel
Vik en Tuur aan het stuur
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Frank Daenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2021
[56] p. : ill.
ISBN
9789462915756 (hardback)

Besprekingen

Bundeling in groter formaat van twee eerder los verschenen delen over het jongetje Vik en zijn buurman Tuur. In ‘Het uur bij Tuur’* (2012) gaat Vik vaak langs bij zijn buur Tuur als zijn papa en mama niet thuis zijn. Ze zijn heel goede vrienden en doen in elke kamer iets leuks. In ‘Het stuur van Tuur’** (2018) wordt Vik uit school opgehaald door Tuur. Dat is een hele belevenis, omdat het vervoermiddel in de fantasie van Vik voortdurend verandert. Deze verhalen op rijm zijn bedoeld voor beginnende lezers en staan boordevol raadsels en leuke zoek- en telopdrachten. De gedichten over spelletjes zetten aan tot zelf spelen. Het boek is 'dwarsliggend' geschreven en geïllustreerd; het moet dus een kwartslag worden gedraaid. De mooie kleurrijke verfillustraties zijn speels, sprankelend, kleurrijk, bladvullend en vol leuke details. De tekst is aan de rechterzijde niet uitgelijnd en de kleur is aangepast aan de achtergrond. Er worden geen hoofdletters gebruikt. Er staan enkele onvolkomenheden i…Lees verder

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia