Boek
Nederlands

Probeer dat maar eens uit te leggen, juf!

Rien Broere (auteur), Marjolein Hund (illustrator)
+1
Probeer dat maar eens uit te leggen, juf!
×
Probeer dat maar eens uit te leggen, juf! Probeer dat maar eens uit te leggen, juf!

Probeer dat maar eens uit te leggen, juf!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Stan loopt er al een tijdje somber bij. Dat komt omdat hij het lastig heeft met een beslissing van zijn vader. Samen met zijn vrienden bedenkt hij een superplan dat niet alleen zijn vader van gedachten moet doen veranderen, maar ook een hulp moet zijn voor juf Greet.
Onderwerp
Schoolleven
Titel
Probeer dat maar eens uit te leggen, juf!
Auteur
Rien Broere
Illustrator
Marjolein Hund
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2013
183 p. : ill.
ISBN
9789044816594 (hardback)

Besprekingen

Probeer dat maar eens uit te leggen, juf! is het vierde deel uit de serie 'Juf & Co' van de Nederlandse auteur Rien Broere. In dit deel krijgt Stan te horen dat zijn vader naar Duitsland gaat verhuizen voor werk. Zijn ouders zijn gescheiden, maar het grootste deel van de week woont Stan bij zijn vader. Met hem meegaan zou betekenen dat hij zijn moeder en zijn vrienden op school achter moet laten. Het is een onmenselijke keuze waarvoor Stan zich ineens gesteld ziet en hij is er behoorlijk door van slag. Zijn vriend Lucas en de vriendinnen Saimi, Emma en Aysel zien hem liever niet naar Duitsland vertrekken. Omdat Emma constateert dat hun juf Greet eenzaam is, bedenkt ze een ‘combinatieplan’: als Stans vader en de juf nu eens verliefd worden op elkaar, dan vertrekt Stans vader vast niet naar Duitsland en is juf niet langer alleen. Het plan bedenken is één; twee volwassenen verliefd laten worden op elkaar is een heel ander verhaal. Gelukkig nadert de feestweek en zijn er ouders nod…Lees verder
De vijf vrienden Stan, Lucas, Emma, Aysel en Saimi moeten heel wat voorbereiden voor de viering van de school het Waaigat, die weldra zijn honderdjarig bestaan viert. Samen met hun lekker ‘gekke’ maar lieve juf Greet zorgen ze ervoor dat hun klas omgetoverd wordt naar zoals het vroeger was. Theo, de vader van Stan, neemt echter een beslissing die een grote invloed op Stans leven zal hebben en Stan wordt hier ronduit chagrijnig van. Zijn vrienden broeden een plan uit om Theo van gedachten te doen veranderen. En als dat plan niet meteen lukt, dan maar een ander plan. Plannen maken, daar zijn de vrienden namelijk sterk in. Maar zal hun plan ook goed aflopen? Vierde, los te lezen deel uit de reeks 'Juf & co'*. Het verhaal is verrassend, humoristisch en spannend geschreven. Verschillende thema’s zoals gescheiden ouders, dementie, verliefd worden, worden bij het verhaal betrokken op een ongedwongen manier. Fris taalgebruik en vlotte stijl. Een verhaal dat veel lezers zal boeien. De zwart-wi…Lees verder

Over Rien Broere

Rien Broere (Roosendaal, 2 augustus 1953) is een Nederlandse schrijver van romans en kinderboeken.

Broere bracht zijn jeugd door in het West-Brabantse Roosendaal. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk. In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een basisschool. Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte, hield Broere zich bezig met schrijven; aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten.

In 1987 verscheen zijn debuutroman Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. In totaal verschenen vijf romans bij deze uitgever Naast het genoemde Illusies, publiceerde hij De opgraving (1989), Meesterwerk met brief (1991), Een hand op het graf van Massaro (1994) en De voorstelling (1998).

In 1991 koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties