In Tims familie kunnen alle mannen terug in de tijd reizen. Door in een kast te stappen en te denken aan een moment in het verleden waarna hij terug wil, kan Tim een ontmoeting met een meisje een andere wending geven.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
About time / written and directed by Richard Curtis
Regisseur
Richard Curtis
Componist
Nick Laird-Clowes
Acteur
Domhnall Gleeson Rachel McAdams Bill Nighy
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2013
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
ca. 118 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Turks Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, Arabisch, Deens, Fins, Ijslands, Noors, Portugees, Zweeds, Turks
EAN
5050582938487

Besprekingen

Britse romantische komedie uit 2013 van Richard Curtis (Love actually; scenario o.a. Bridget Jones's Diary en Black adder), met Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy en Lydia Wilson. Op zijn 21ste verjaardag onthult Tims vader een geheim: alle mannen in de familie kunnen terug in de tijd reizen. Door in een kast te stappen en te denken aan een moment in het verleden waarna hij terug wil, kan hij een ontmoeting met een meisje een andere wending geven. De meeste recensenten zijn enthousiast. Dana Linssen (NRC 9-10-'13) geeft 4 (van 5) balletjes: 'Meer nog dan een heerlijke zwijmelfilm (...) is 'About Time' een melancholische meditatie over tijd en leven en de dingen die het bestaan de moeite waard maken: familie, vriendschap en liefde. (...) Zoetsappiger kun je het niet krijgen. Maar de verrukkelijke spitsvondige dialogen die dwars door elkaar buitelen zorgen voor ironische scherpte die het keer op keer beleven van die eerste liefdes de moeite waard maakt.' Ook Eric Koch (Telegra…Lees verder

Over Richard Curtis

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

Richard Whalley Anthony Curtis (Wellington (Nieuw-Zeeland), 8 november 1956) is een Brits komediescriptschrijver en is bekend geworden door televisieseries als Blackadder, The Vicar of Dibley en de films Four Weddings and a Funeral en Notting Hill. In 2003 regisseerde hij zijn eerste film, Love Actually, met veel bekende Engelse acteurs/actrices in de hoofdrollen. Hij stond ook mede aan de basis van Mr. Bean.

Curtis studeerde aan de Universiteit van Oxford.

Hij schreef samen met Philip Pope van de Hee Bee Gee Bees het nummer Meaningless Songs (B-kant: Posing in the Moonlight) dat in 1980 werd uitgebracht. Dit was een parodie op de hits die de Bee Gees uitbrachten.

Richard Curtis is getrouwd met de tv-presentatrice Emma Freud, een achterkleindochter van de beroemde psychiater Sigmund Freud.

Filmografie (film)

Lees verder op Wikipedia