Boek
Nederlands

Wat ik wens

Reine De Pelseneer (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
De ouders van Nanou (ik-figuur) hebben het druk met hun muziek en daarom gaat Nanou bij oma aan zee logeren. Daar ontmoet ze Daan. Zijn ouders hebben het druk met hun restaurant. Nanou en Daan maken er samen een geweldige vakantie van. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Wat ik wens
Auteur
Reine De Pelseneer
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2017
87 p. : ill.
ISBN
9789462912090 (hardback)

Besprekingen

De Brusselse Nanou (ik-figuur) gaat bij oma aan zee logeren. Haar mama heeft het te druk met internationale cello-optredens en papa heeft zijn been gebroken. In Oostende ontmoet het jonge meisje de jonglerende Daan, een leeftijdsgenoot. Ze raken bevriend en proberen drie wensen van elkaar in vervulling te laten gaan zoals spelen met hun ouders op het strand. Zomerverhaal waarin de verliefdheid van de twee basisschoolkinderen centraal staat en het missen van hun ouders, in een verhaal met vele identificatiemogelijkheden. Ze zijn omringd door begripvolle volwassenen. Belangrijk thema is ook de muziek; via haar vioolspel leert Manou verschillende emoties beter te begrijpen. De korte hoofdstukken, de witregels en de ruime bladspiegel met vele vlotte cartoonachtige lijntekeningen in zwart en oranje, vergroten de leesbaarheid. Achter in het boek is een korte lijst opgenomen van muziektermen zoals allegro en cadenza. Vanaf ca. 9 jaar.

Wat ik wens

Door een samenloop van omstandigheden moet Nanou de zomer doorbrengen bij haar grootouders. Ze ziet hen wel dolgraag, maar ze mist haar ouders enorm. Haar moeder, een beroemde celliste, is voor de zoveelste keer op tournee en haar vader is in het gips beland. Nanou mijmert over hoe het zou geweest zijn als ze die zomer geen frambozentaart had gegeten. Die intro zet op een originele en grappige manier een prachtig verhaal in beweging.De auteur houdt er het hele boek de vaart in en ondanks enige voorspelbaarheid verveelt het verhaal op geen enkel moment. Aan zee leert Nanou Daan kennen en stilaan groeit er een ietwat romantische vriendschap tussen hen. En wat kan er allemaal gebeuren als je elkaar belooft drie wensen in vervulling te brengen? Vooral pubermeisjes zullen weg zijn van dit aimabel boek. De lay-out, met oranje letters en kleine pentekeningen, is mooi verzorgd. Achteraan vind je nog een verklarende woordenlijst van de muziektermen die Nanou's moeder zo g…Lees verder

Suggesties