Boek
Nederlands

De zwerftochten van Aeneas

Publius Vergilius Maro (auteur), Paul Biegel (bewerker), Fiel Van der Veen (illustrator)
Nadat Paul Biegel een jaar lang had gewerkt aan een bewerking van het nationale epos van Rome: de Aeneïs, was Fiel van der Veen nog eens anderhalf jaar bezig met het ontwerpen van de illustraties en de complete vormgeving van het boek.
Maar voorjaar 1998 was het eindelijk zo ver: De zwerftochten van Aeneas, met daarin alle twaalf delen van de Aeneïs, was klaar!

Biegel verwierf eerd
Titel
De zwerftochten van Aeneas
Auteur
Publius Vergilius Maro
Bewerker
Paul Biegel
Illustrator
Fiel Van der Veen
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 1998
203 p. : ill.
ISBN
90-251-0775-3

Over Publius Vergilius Maro

Publius Vergilius Maro (in de middeleeuwen ook geschreven als Virgilius; vroeger in het Nederlands Vergiel of Virgiel) (Mantua, 15 oktober 70 v.Chr. – Brindisi, 21 september 19 v.Chr.) was een Romeins dichter.

Zijn bekendste werk is de Aeneis, het grote heldendicht waarin de grootheid van Rome, van Romes oorsprong en verleden wordt bezongen. Dit werk moest even beroemd worden als de Ilias en de Odyssee van Homerus, het heeft dan ook een gelijkaardige inhoud, maar het is kritischer geschreven. Vergilius verschijnt ook in La Divina Commedia van Dante Alighieri, waar hij Dante begeleidt door het Vagevuur en de Hel.

Levensloop

Bronnen voor Vergilius’ leven

De belangrijkste bron voor Vergilius’ leven is de Vita Vergilii (Het leven van Vergilius) van de vierde-eeuwse schrijver Aeli…Lees verder op Wikipedia