Boek
Nederlands

Tien klimaatacties die werken

+1
Tien klimaatacties die werken
×
Tien klimaatacties die werken Tien klimaatacties die werken

Tien klimaatacties die werken

Titel
Tien klimaatacties die werken
Auteur
Pieter Boussemaere
Taal
Nederlands
Parallelle titel
10 klimaatacties die werken
Uitgever
Antwerpen: Davidsfonds Uitgeverij, 2018
253 p. : ill.
ISBN
9789059089266 (paperback)

Besprekingen

Dit handboek richt zich op de acties die consumenten kunnen ondernemen om de klimaatopwarming te lijf te gaan. Het gaat in op acties in het privéleven, maar ook op acties naar overheden en bedrijven. De auteur, docent geschiedenis en klimaat in België, gebruikt heldere taal. Sterk punt is de tastbaarheid en haalbaarheid van de beschreven acties. De argumenten zijn wetenschappelijk onderbouwd, zonder dat de tekst daardoor loodzwaar is geworden. Je kunt altijd nog de uitgebreide noten en literatuurlijst raadplegen. Het is geïllustreerd met tabellen, grafieken en (een beetje flauwe) cartoons. In de overvloed aan boeken over dit onderwerp is dit vooral een praktisch getint boek. Geschikt voor mensen met goede bedoelingen, die verlegen zitten om daar concreet vorm aan te geven.

Over Pieter Boussemaere

Pieter Boussemaere (Poperinge, 27 juli 1976) is een Belgisch historicus en auteur. Hij is vooral bekend als klimaatexpert.

Biografie

Boussemaere groeide op in Boezinge (Ieper). Hij volgde de richting Grieks-Latijn aan het Sint-Stanislascollege in Poperinge en trad toe tot de Sint-Stanislasspeelschaar. Nadien studeerde hij aan de KU Leuven (1994-1998), waar hij met grote onderscheiding een masterdiploma in de geschiedenis behaalde. Daarna was hij als doctorandus verbonden aan het departement geschiedenis van de KU Leuven. Hij specialiseerde zich in de middeleeuwse lakenstad Ieper en meer bepaald de Ieperse poorters en lakenloodjes.

Klimaatexpert

Intussen doceert Pieter Boussemaere al bijna twintig jaar prehistorie, wereld- & klimaatgeschiedenis aan het VIVES University College, afdeling Brugge. Sinds 2015 doceert hij er ook twee volwaardige klimaatcursussen, en werkt hij mee aan…Lees verder op Wikipedia