Strip
Nederlands
Eenstrooks ballonstrips.
Titel
Party
Auteur
Peter de Wit
Illustrator
Hanco Kolk
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Harmonie, 2008
86 p. : ill.
Aantekening
Titel op titelpag. : Party : s1ngle
ISBN
9789061698593 (paperback)

Besprekingen

Stella, Fatima en Nienke zijn single en dat is hét onderwerp van hun avonturen in deze eenstrooksballonstrips. Nienke heeft regelmatig heftige, emotionele telefoongesprekken met haar moeder. Stella is een feestbeest en menige grap is gebaseerd op haar wilde nachten. Die we overigens niet te zien krijgen. De gags zijn eerder gepubliceerd in dertien kranten in Nederland en België. Dat geeft de populariteit van deze strip goed weer. De omslag van het album is vormgegeven in de stijl van een populair tijdschrift. De humor is tijdloos, al worden trends als clinic clowns en Oost-Europese bruiden niet vergeten. Een heerlijk humoristisch album waaraan met name jonge vrouwen plezier zullen beleven. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Peter de Wit

Peter de Wit (Beverwijk, 10 maart 1958) is een Nederlands striptekenaar. Hij is onder meer bekend van Sigmund.

Biografie

De Wit besloot op zijn veertiende om striptekenaar te worden. Samen met zijn vriend Gerard Aartsen maakte hij het stripfanzine Striprofiel. Op zijn zeventiende debuteerde hij in De Kennemer met de strip Jochem. Hij studeerde korte tijd Fins, maar beëindigde deze studie voortijdig om zich volledig te richten op zijn stripcarrière.

De Wit ging werken voor het weekblad Eppo. Hij voorzag de postpagina van illustraties en tekende de cowboystrip Stampede (later omgedoopt tot De Cowboys).

In 1985 fuseerde Eppo met het televisieprogramma Wordt Vervolgd en ging De Wit een samenwerkingsverband aan met Hanco Kolk; ze maakten vervolgverhalen van Gilles de Geus en de tweepaginastrip De Familie Fortuin. Vanaf 1988 verscheen Gilles in Sjors en Sjimmie en Veronica Magazine. Eind jaren tach…Lees verder op Wikipedia