Strip
Nederlands
Eenstrooks ballonstrips.
Extra onderwerp
HUM
Titel
Love
Auteur
Peter de Wit
Illustrator
Hanco Kolk
Taal
Nederlands
Parallelle titel
S1ngle love
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: De Harmonie, 2013
87 p. : ill.
ISBN
9789076168616 (paperback)

Besprekingen

In dit stripalbum zijn de drie vriendinnen Stella, Nienke en Fatima elk single op geheel eigen wijze. Fatima kan aan het begin van dit album maar moeilijk kiezen tussen de twee liefdes Harold en Tim. Haar vriendinnen nemen de regie over en aan het einde van het album is ook Fatima weer single. De 'keuringsdienst van de ware' van Nienke en Stella werkte niet helemaal zoals verwacht. In drie stroken per pagina worden al deze hilarische avonturen weergegeven. De tekeningen blijven bijzonder, evenals de grappen. De swingende vormgeving in combinatie met – soms absurdistische – humor zorgt voor wederom een leuke uitgave. Dit is een van de weinige dagstrips die leuk blijven wanneer ze in albumvorm verschijnen. Dat de dames populair zijn, blijkt wel uit het feit dat ook de televisieserie Single een hit was.

Over Peter de Wit

Peter de Wit (Beverwijk, 10 maart 1958) is een Nederlands striptekenaar. Hij is onder meer bekend van Sigmund.

Biografie

De Wit besloot op zijn veertiende om striptekenaar te worden. Samen met zijn vriend Gerard Aartsen maakte hij het stripfanzine Striprofiel. Op zijn zeventiende debuteerde hij in De Kennemer met de strip Jochem. Hij studeerde korte tijd Fins, maar beëindigde deze studie voortijdig om zich volledig te richten op zijn stripcarrière.

De Wit ging werken voor het weekblad Eppo. Hij voorzag de postpagina van illustraties en tekende de cowboystrip Stampede (later omgedoopt tot De Cowboys).

In 1985 fuseerde Eppo met het televisieprogramma Wordt Vervolgd en ging De Wit een samenwerkingsverband aan met Hanco Kolk; ze maakten vervolgverhalen van Gilles de Geus en de tweepaginastrip De Familie Fortuin. Vanaf 1988 verscheen Gilles in Sjors en Sjimmie en Veronica Magazine. Eind jaren tach…Lees verder op Wikipedia