Boek
Nederlands

Elf minuten

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (vertaler)
Om een relatie met een jonge schilder aan te kunnen gaan moet een Braziliaanse prostituee met haar vroegere leven en beroep in het reine zien te komen.
Onderwerp
Esoterie, Seksualiteit
Titel
Elf minuten
Auteur
Paulo Coelho
Vertaler
Piet Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
Onze minutos
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij De Arbeiderspers, 2016
265 p.
ISBN
9789029506175 (paperback)

Besprekingen

Roman van de bekende Braziliaanse auteur Paulo Coelho (1947) waarin hij de minder mooie kanten van de mens en van de werkelijkheid beschrijft. Maria, een mooi jong Braziliaans plattelandsmeisje, besluit geluk en avontuur te gaan zoeken in Zwitserland. Ze gaat mee met de eigenaar van een nachtclub uit Genève die haar werk belooft, maar haar als een moderne slavin behandelt. Maria belandt in de prostitutie. Ze verkoopt haar lichaam (de seks duurt uiteindelijk maar elf minuten), maar haar ziel probeert ze te behoeden. Dit lukt totdat ze de kunstenaar Ralf ontmoet. Hij brengt haar in verwarring en raakt haar in haar hart en uiteindelijk weet ze net op tijd te stoppen. Ze is verliefd en opent haar ziel voor hem. Samen ontdekken ze het heilige van seks. Mooie aangrijpende en meeslepende roman met een filosofische onderlaag voor een groot publiek.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia