Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De Zahir : roman

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (vertaler)
Als de vrouw van een succesvolle schrijver plotseling verdwijnt, wordt zijn zoektocht naar haar tevens een pelgrimstocht.
Titel
De Zahir : roman
Auteur
Paulo Coelho
Vertaler
Piet Janssen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Portugees
Oorspr. titel
O Zahir
Uitgever
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2014
303 p.
ISBN
9789029575959 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Spirituele roman van de beroemde Braziliaanse auteur Coelho [1947], die vooral bekend is van 'De alchemist' en 'Elf minuten'. Een beroemde in Parijs wonende bestsellerauteur wordt plotseling verlaten door zijn vrouw Esther. Esther is oorlogscorrespondente en blijft twee jaar lang spoorloos. Via haar persoonlijke tolk Michaïl ontdekt de schrijver dat ze, uit onvrede met haar huwelijk, tapijten weeft in een dorpje in de steppen van Kazachstan. Ondanks haar afwezigheid wordt ze zijn zahir [de altijd aanwezige]. Hij gaat naar haar op zoek en na een barre tocht vol zelfonderzoek, nadenken over hun huwelijk en zijn schrijverschap vindt hij haar zwanger van een vreemde terug. Deze roman, die te beschouwen is als een pelgrimstocht die lijkt op een moderne versie van het verhaal van Odysseus, vermijdt vakjargon, maar is niet simpel. Het boek is geschikt voor liefhebbers van literatuur met een forse dosis filosofie, spiritualiteit en mystiek. Kleine druk.

Over Paulo Coelho

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nrkbeta

Paulo Coelho (Rio de Janeiro, 24 augustus 1947) is een Braziliaanse schrijver, wiens werk in de gehele wereld wordt gelezen.

Levensloop

Paulo Coelho (1947) is in Rio de Janeiro geboren. Hij heeft rechten gestudeerd, maar hij is met deze studie gestopt toen hij merkte dat hij zijn studie verwaarloosde. Hij wilde zijn droom verwezenlijken om schrijver worden. Zijn vader beschouwde zijn vroege interesse in de literatuur als een vorm van afwijkend gedrag. Pogingen om hem te "genezen" versterkten echter zijn artistieke belangstelling, die hij uitleefde in de hippie-beweging van Brazilië. Zijn studie rechten staakte hij in 1970 om te gaan reizen door het Latijns-Amerikaanse continent, en naar Europa. Na een periode in Amsterdam, waar Coelho op zoek naar zichzelf is, verdiept hij zich onder andere in magie en occulte boeken.

Hij keert in 1973 terug naar Brazilië en gaat popsongs schrijven. Hij schrijft liedjes voor Raul Seixas,…Lees verder op Wikipedia