Boek
Nederlands

Zilvertand

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Zilvertand
×
Zilvertand Zilvertand
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Net als Dolfje denkt zijn plaats te hebben gevonden bij zijn vriend Timmie, belandt hij in een avontuur met een weerwolvenvanger. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E5, AVI M6, AVI 7
Titel
Zilvertand
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
21
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2011 | Andere uitgaven
163 p. : ill.
ISBN
9789025845278 (hardback)

Besprekingen

Paul van Loon valt met de deur in huis en vanaf de eerste bladzijde sleept hij de lezer mee in een griezelavontuur. In een eenvoudige taal, met korte zinnen, vertelt hij de jonge lezers de avonturen van Dolfje Weerwolfje die we alontmoetten in Volle maan (1999) en Dolfje Wolfje (1997). Wie de vorige boeken niet las, zal dit verhaal evengoed snappen. Dezelfde personages komen aan bod maar er wordt voldoende info gegeven.

Hier zien we voor het eerst de slechte figuur Zilvertand verschijnen die het op Dolfje gemunt heeft. De één na de ander valt ook in de armen van Zilvertand terwijl ze Dolfje willen bevrijden die door Zilvertand onder een vals voorwendsel meegenomen werd. Wanneer je voor het eerst leest dat een echte oom van Dolfje aan de deur staat met de nodige officiële papieren om Dolfje mee te nemen, geloof je dit onmiddellijk. Maar het duurt niet lang voor de lezer argwaan krijgt en de list van Zilvertand doorziet, dan is het natuurlijk al te laat en de pl…Lees verder
Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Dan belt op een dag een vreemdeling aan die Dolfje als zijn pleegkind opeist. Maar opa Weerwolf vertrouwt de man niet. Het blijkt de beruchte Oom Zilvertand te zijn die allerlei vreemde wezens, en dus ook weerwolven, verzamelt. Samen met een eveneens gevangen kleine vampier probeert Dolfje te ontsnappen. Deel drie in de serie 'Dolfje Weerwolfje'. Het verhaal is onderhoudend en goed te volgen voor de doelgroep. Het taalgebruik is eenvoudig, waarbij alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, zodat er een rustige bladspiegel ontstaat. Tussen het verhaal door staan eenvoudige, met grijs ingekleurde zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties