Boek
Nederlands

Weerwolfbende

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Weerwolfbende
×
Weerwolfbende Weerwolfbende
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje Weerwolfje wordt achtervolgd door een vreemde man. Deze wil iets van hem afpakken. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI M6, AVI 7
Titel
Weerwolfbende
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2017 | Andere uitgaves
229 p. : ill.
ISBN
9789025872236 (hardback)

Besprekingen

Er gebeuren vreemde dingen: ineens zijn er veel weerwolven, wordt Dolfje achtervolgd door een vreemde man die iets van hem wil afpakken en het ergste is dat Dolfje zich steeds zieker voelt en zelfs bij volle maan geen weerwolf meer wordt. Dezelfde personen uit de vorige boeken uit de serie 'Dolfje Weerwolfje' komen ook nu weer terug, zoals Noura, opa weerwolf, Leon, mevrouw Krijtjes en dokter Snijvers. Het verhaal kan gelezen worden zonder de vorige delen te kennen. Het is een spannend verhaal, geschreven in een vlotte stijl met korte zinnen die steeds op een nieuwe regel beginnen. Bevat een groot aantal zwart-wittekeningen, ingekleurd met grijstinten, die een leuk en aanvullend beeld geven. Door de humoristische voorvallen en personages is het verhaal nergens te eng of spannend. Griezelen met een knipoog voor kinderen vanaf ca. 8 jaar, ook geschikt voor iets oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Weerwolfbende

Dolfje, bekend van de voorgaande boeken, merkt allerlei rare dingen op in zijn omgeving. Regelmatig ziet hij enge schaduwen op zijn pad, hij hoort gegrom en gegrinnik. Ook zijn opa heeft het gemerkt. Opa geeft Dolfje de raad om erg voorzichtig te zijn. Komt er nog bij dat Dolfje zich niet erg goed voelt: zijn keel doet pijn. Op school zijn sommige van zijn medeleerlingen anders dan anders: ze zitten moe en loom in de schoolbanken. Dolfje begrijpt er niets van. Mevrouw Krijtjes blijkt een belangrijke rol te spelen in al deze gebeurtenissen. Zij wil een gemene weerwolvenbende oprichten. Jammer genoeg kan mevrouw Krijtjes dat zelf niet doen. Je wordt pas weerwolf als je gebeten wordt door een andere weerwolf, maar mevrouw Krijtjes heeft een kunstgebit. Daarom kweekt ze stiekem planten: wolfswortel, vijfvingerkruid en dollekervel. Met die planten vlecht ze weerwolfriemen. Aan die riemen moet door dokter Snijvers nog iets aan toegevoegd worden: O.A.Z.  Als kinderen of grote mensen die r…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties