Boek
Nederlands

SuperDolfje

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
SuperDolfje
×
SuperDolfje SuperDolfje
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De nieuwe klasgenoot van Dolfje en Noura, Gregor, wordt door iedereen bewonderd. Dolfje en Noura mogen niet bij zijn groepje omdat ze 'anders' zijn. Weet hij dat ze weerwolven zijn?
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
SuperDolfje
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021 | Andere uitgaves
134 p. : ill.
ISBN
9789025881108 (hardback)

Besprekingen

Er komt een nieuwe jongen bij Dolfje en Noura in de klas. Hij heet Gregor, is groot, heeft een gele haardos en stralende tanden. Bovendien lijkt het wel of hij een gloed om zich heen heeft. Gregor wordt al snel de lieveling van de hele klas, ook van meester Frans. Op den duur bepaalt Gregor zelfs wat ze tijdens de les gaan doen. Alle kinderen vinden dat natuurlijk geweldig, maar Dolfje en Noura zijn niet opgezet met Gregor. Gregor vindt hen namelijk ‘anders’ en daar houdt hij niet van. Dolfje en Noura schrikken ervan. Zou Gregor weten dat ze bij volle maan in weerwolven veranderen? Superdolfje gaat op onderzoek uit en komt tot de verrassende conclusie dat Gregor zelf een weerwolf is. Alleen verbiedt zijn vader hem om ’s nachts op uitstap te gaan, want ook hij vindt anders zijn verkeerd.
Net als in de andere boeken van de reeks ‘Dolfje Weerwolfje’ draagt Paul Van Loon ook hier waarden uit als verdraagzaamheid en anders mogen zijn. De boodschap ligt er trouwens vingerdik op…Lees verder
Waarom is nieuwe klasgenoot Gregor toch zo star in zijn gedrag? Wat heeft hij eigenlijk te verbergen? Waarom worden Dolfje en Noura steeds buitengesloten? Waarom zijn hun klasgenoten opeens allemaal op de hand van de blondgehelmde nieuweling Gregor, met zijn witte tandpastaglimlach? Daar gaat dit vlot vertelde boek over, dat een verrassend einde heeft. Zoals elk deel van de serie 'Dolfje Weerwolfje' is ook dit spannend, overwint verdraagzaamheid en het goede, hebben dromen voorspellende waarde en kan er zelfs op verdrietige momenten gelachen worden door leuke taalvondsten. De tekst bestaat uit korte zinnen. De zinnen die Dolfje en Noura uitspreken, hebben een eigen kleur. Deze geheel in kleur uitgevoerde editie bevat op alle pagina's illustraties. Op het opvallende, feestelijke omslag met blauwe glittereffecten staat Dolfje voor een volle maan. Met nawoord van de auteur. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties