Boek
Nederlands

Maanrovers

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
Maanrovers
×
Maanrovers Maanrovers
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Een vreemde figuur steelt midden in de nacht de maan! Zonder maan kan Dolfje geen weerwolfje meer zijn. Dan wordt opa weerwolf erg ziek. Dolfje gaat de maanrover zoeken in de duistere wereld van de Onderonsers. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
Maanrovers
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
192 p. : ill.
ISBN
9789025880897 (hardback)

Besprekingen

Dolfje Weerwolfje weet niet wat hij ziet als hij een donker wezen met een soort stofzuiger de maan ziet stelen. Hij verdwijnt ermee in een rioolput. Als er geen maan is, kan Dolfje geen weerwolfje meer zijn. Niet lang daarna wordt opa weerwolf heel erg ziek. Dolfje gaat samen met Noura, zijn vader en neef Leo de wereld van de Onderonsers in om de maan terug te halen. Tijdens hun spannende tocht moeten ze zich redden uit de bek van een Krokvis, komen ze in contact met de koningin van de Onderonsers en worden ze opgesloten in een kooi. Tegelijkertijd wordt opa weerwolf steeds zieker… Vlot leesbaar verhaal dat tot het einde toe spannend blijft. Ondanks dat het een griezelverhaal is, is het luchtig en met de nodige humor geschreven. Los te lezen van de andere delen*. Heerlijk (voorlees)verhaal dat je in een ruk wilt uitlezen. Met sfeervolle illustraties in kleur, korte hoofdstukken en ruime bladspiegel. Met inhoudsopgave, introductie van de personages en nawoord van de auteur. Deel 23 uit…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties