Boek
Nederlands
Dolfje krijgt een brief over een feest. Noura krijgt ook een brief! Samen gaan Dolfje en Noura naar het feest in het bos. Van wie zou het feest zijn? Samenleesboekje voor kleuters om in aanraking te komen met woorden en letters. AVI-Start. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Feestjes bouwen
Titel
Feest in het bos
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789048736713

Besprekingen

Dolfje vindt een briefje met een uitnodiging voor een feest in het bos. Van wie zou die komen? Tijdens zijn tocht naar het bos komt Dolfje een poes, een vos en Noura tegen. Noura heeft ook een uitnodiging gekregen. In het bos ontdekken ze dat neef Leo en opa weerwolf hen hebben uitgenodigd om het feest van de volle maan te vieren. Dit eerste leesboek is een samenleesboek bestemd voor kleuters, waar op de linkerpagina’s het verhaal om voor te lezen staat. Op de rechterpagina’s staan de woorden die de kleuter kan (leren) lezen. Er worden per pagina twee woorden aangeleerd die in een eigen kader staan. Eerst in losse letters om te hakken, daaronder het hele woord. Naast het woord staat een bijbehorende illustratie. Sommige woorden worden meerdere keren herhaald. De kleurenillustraties zijn bekend uit de andere boeken over Dolfje. De tekst laat zich prima voorlezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar, ook wanneer je niet leert lezen. Deel uit de uitgebreide serie 'Kleuters samenleesboek'. Op he…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties