Boek
Nederlands

De drakenberg

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
+1
De drakenberg
×
De drakenberg De drakenberg
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dolfje reist naar Japan om een magische hoed te bezorgen, maar nadat deze gestolen wordt moet hij op avontuur dwars door het land om hem terug te krijgen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Japan
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De drakenberg
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2020
177 p. : ill.
ISBN
9789025879457 (hardback)

Besprekingen

Dolfje en zijn familie reizen naar Japan. Opa weerwolf heeft Dolfje gevraagd en geheimzinnig pakketje af te leveren bij zijn oude vriend Hokusai. Meteen bij aankomst ontdekt Dolfje iets vreemds: overal op straat ziet hij rare wezens, zogenaamde Yokai. Van Hokusai leert hij over Kitsune: magische, wijze Japanse vossen, die echter ook heel gevaarlijk kunnen zijn. Wanneer het pakket in de handen van een van de slechte vossen valt, is het aan Dolfje om het terug te krijgen. Maar dat is nog niet zo makkelijk, in een onbekend land, en met bovendien een draak die dreigt te ontwaken... Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken, met zinnen die steeds geheel links zijn uitgelijnd, en elk op een nieuwe regel beginnen. Paul van Loon heeft zijn sporen inmiddels ruimschoots verdiend, en de boeken over Dolfje Weerwolfje zijn niet uit het jeugdaanbod weg te denken. Ook dit 22ste deel is er eentje waarop veel kinderen met smart zullen wachten, en zij zullen niet worden teleurgesteld. Een spannen…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties