Boek
Nederlands

De linkerhand van God

Paul Hoffman (auteur), Dennis Keesmaat (vertaler)
Thomas Cale (14) is opgegroeid bij een strenge kloosterorde. Hij ontdekt een afschuwelijk mysterie, ontsnapt en klimt in de hem onbekende buitenwereld op tot een zeer belangrijke positie. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De linkerhand van God
Auteur
Paul Hoffman
Vertaler
Dennis Keesmaat
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The left hand of God
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2010
351 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Het lied van de verlossers
ISBN
9789044614015 (hardback)

Besprekingen

De Engelse Paul Hoffman werkt als scenarioschrijver en schreef ook al twee boeken, waaronder het verfilmde The Wisdom of Crocodiles. De linkerhand van God is het eerste deel van wat moet uitgroeien tot een trilogie. Het boek kan geklasseerd worden onder de noemer fantasy, maar verwacht hier geen elfjes, toverspreuken of andere magische creaties. Hoffman creëerde een wereld die niet de onze is, maar toch vaak verdacht vertrouwd aandoet. Zo strooit de auteur met bekend klinkende plaats- en persoonsnamen en verwerkt hij zelfs historische veldslagen in zijn verhaal. Door die vreemde wereld duurt het even voor je als lezer vat krijgt op het verhaal, en het wordt nooit echt helemaal duidelijk of dat vervreemdende effect Hoffmans bedoeling was of niet.

Het hoofdpersonage in De linkerhand van God is de veertienjarige Cale. We zien hem opgroeien in het Sanctuarium, een soort kloostergemeenschap waar duizenden jongetjes moeten overleven onder een bikkelhard regime da…Lees verder
Eerste deel van een geplande fantasytrilogie die zich afspeelt in een middeleeuws aandoende wereld. De held is de 14-jarige Thomas Cale die opgroeit bij de Heren Verlossers, religieuze fanatici. In deze troosteloze, duistere kloosterorde wordt Cale samen met een grote groep andere jongens liefdeloos en wreed opgevoed tot soldaten. Ieder gevoel, eigen initiatief of glimpje originaliteit wordt er eruit geslagen. Nadat Cale een gruwelijk geheim heeft ontdekt, ontsnapt hij samen met twee vrienden en een door hem gered meisje naar de hem onbekende buitenwereld. Daar krijgt hij al gauw een belangrijke positie bij de Materazzi, de inwoners van Memphis, het grootste rijk in deze wereld. De Verlossers en de Materazzi raken in oorlog en Cale blijkt voorbestemd om een zeer belangrijke rol te spelen. Het boek is flink gehyped en al direct in twintig talen verschenen, maar de nieuwe opvolger van 'In de ban van de ring' of 'Harry Potter' is het toch niet. Wel een met vaart geschreven, spannend fant…Lees verder

Over Paul Hoffman

Paul Hoffman (1953) is een Britse schrijver. Hij schreef onder meer een trilogie fantasyboeken die in 2010 begon met De Linkerhand van God.

Bibliografie

The Left Hand of God Trilogie

  • 2010 - De Linkerhand van God
  • 2011 - Het lied van de verlossers
  • 2013 - The beating of his wings (nog geen Nederlandse titel bekend)

Overige

  • 1998 - The Wisdom of Crocodiles
  • 2007 - The Golden Age of Censorship