Boek
Nederlands

De zeven veren van de papegaai

Paul Biegel (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
De zeven veren van de papegaai
×
De zeven veren van de papegaai De zeven veren van de papegaai
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De vader van Doenja en Jorkos is houthakker. Als hij op een dag niet terug komt uit het bos, gaan ze hem zoeken. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
De zeven veren van de papegaai / Paul Biegel ; tek. van Annet Schaap
Auteur
Paul Biegel
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Editie
6de, gew. dr.
Uitgever
Haarlem: Holland, 1998
63 p. : ill.
ISBN
90-251-0804-0

Besprekingen

De vader van Doenja en Jorkos is houthakker. Op een dag komt hij niet terug uit het bos. Doenja droomt waar ze haar vader kunnen vinden en ze gaan op pad. Zeven verschillende gekleurde veren van de bonte papegaai moeten ze zoeken. Na een geheimzinnige en spannende tocht hebben ze alle veren en hoewel het op het laatste moment nog dreigt mis te gaan kunnen ze hun vader toch nog redden uit de handen van de nevelkoningin. Een origineel en spannend verhaal met een sprookjesachtige inslag. De tekst is eenvoudig met korte zinnen. Vrijwel iedere pagina is geïllustreerd. Illustratie en tekst staan samen in een kader, wat nog meer benadrukt dat zij bij elkaar horen. De zwartwittekeningen geven heel goed de sfeer van het verhaal weer. Deze uitgave is geschikt voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia

Suggesties