Boek
Nederlands

De rover Hoepsika

Paul Biegel (auteur)
+1
De rover Hoepsika
×
De rover Hoepsika De rover Hoepsika

De rover Hoepsika

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De mooie Josefien is in handen gevallen van een schurk. Hoepsika, de beleefde rover, kan veel geld verdienen als het hem lukt haar te bevrijden. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Rovers
Titel
De rover Hoepsika
Auteur
Paul Biegel
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 1977
127 p. : ill.
ISBN
90-251-0298-0

Besprekingen

Vrolijk en met vaart geschreven verhaal over een beleefde rover, die opdracht krijgt de mooie Josefien te stelen van de verschrikkelijke IJzergreep. Voordat hij hierin slaagt, heeft hij heel wat spannende avonturen beleefd. Het verhaal is meer in de trant van 'De kleine kapitein' geschreven en is minder beschouwend dan de andere boeken van Biegel. De spanning wordt bij elk avontuur opgevoerd tot het lijkt dat Hoepsika zal slagen, maar op het laatst komt er telkens iets tussen waardoor hij opnieuw moet beginnen. Een verhaal om in één adem uit te lezen. Ook een fijn boek om voor te lezen. De zwartwitte tekeningen passen goed bij het verhaal. Vrolijke, gekleurde omslagillustratie. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia