Boek
Nederlands

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

Paul Biegel (auteur), Carl Hollander (illustrator)
+1
De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze
×
De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Adembenemende avonturen van vier kinderen met het schip 'Nooitlek'. Het is door een tovenaar gezonden aan de grote heer van Schrik en Vreze. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Extra onderwerp
avontuur, piraten
Titel
De kleine kapitein en de schat van Schrik en Vreze / Paul Biegel ; tek. van Carl Hollander
Auteur
Paul Biegel
Illustrator
Carl Hollander
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 2006
127 p. : ill.
ISBN
90-251-0256-5

Besprekingen

De kleine kapitein vaart met zijn schip 'Nooitlek' uit om in het Wazige Oosten een schat naar de heer van Schrik en Vreze te brengen. Deze heer blijkt overleden en de zeven kisten moeten naar zijn zes zonen en zijn ene dochter. Deze leven verspreid over de wereld en een wereldreis neemt zijn aanvang. In korte hoofdstukken wordt op meeslepende en spannende wijze verteld. Het geheel is gelardeerd met vele, zwart-witte pentekeningen van een goede kwaliteit. Het gegeven is origineel uitgewerkt en boeit vanaf de eerste pagina. Dit boek vormt naast 'De kleine kapitein' en 'De kleine kapitein in het land van Waan en Wijs'* het derde deel van 'De kleine kapitein'-trilogie, maar is afzonderlijk leesbaar. Ook bruikbaar als voorleesboek in de leeftijdsgroep vanaf ca. 6 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Humoristisch aandoende omslagillustratie in kleur.

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia