Boek
Nederlands

De karabijn : over een kleine jongen in de oorlog

Paul Biegel (auteur)
+1
De karabijn : over een kleine jongen in de oorlog
×
De karabijn : over een kleine jongen in de oorlog De karabijn : over een kleine jongen in de oorlog

De karabijn : over een kleine jongen in de oorlog

Doelgroep:
Alle leeftijden
Jeroentje was nog heel jong toen de oorlog uitbrak; hij herinnert zich er niets van. Op het boerderijtje waar hij woont is in de eerste jaren niet veel te merken van de bezetting. Totdat er iets gebeurt waardoor hij zo woedend wordt, dat hij besluit alle soldaten van de vijand te gaan doodschieten. Met de karabijn van zijn vader. Het ding moet nog ergens verstopt liggen. Maar waar...?

I
Onderwerp
Wereldoorlog II
Titel
De karabijn : over een kleine jongen in de oorlog
Auteur
Paul Biegel
Taal
Nederlands
Uitgever
Haarlem: Holland, 1995
61 p. : ill.
ISBN
90-251-0723-0

Over Paul Biegel

Paulus Johannes (Paul) Biegel (Bussum, 25 maart 1925 – Laren, 21 oktober 2006) was een Nederlandse schrijver, die vooral bekendheid geniet vanwege zijn kinderboeken. Voor zijn werk ontving hij onder meer twee Gouden Griffels, vier Zilveren Griffels en een nominatie voor de Hans Christian Andersenprijs.

Biegel, de jongste zoon in een gezin van negen kinderen, groeide op in Bussum en Amsterdam. Als kind toonde hij meer interesse in buiten spelen dan in lezen, maar hij hield wel van de sprookjes van de gebroeders Grimm en de verhalen van Jules Verne. Het eerste verhaal van zijn eigen hand, getiteld De ontevreden kabouter, werd gepubliceerd in het nieuwsblad De Tijd toen de schrijver veertien jaar oud was. Na een mislukte poging om een carrière als pianist te beginnen, vertrok Biegel naar de Verenigde Staten. Daar schreef hij stukken voor The Knickerbocker Weekly. Na zijn terugkeer een jaar later werkte hij onder meer als redacteur voor de Avrobode…Lees verder op Wikipedia