Boek
Nederlands
De gedreven inspecteur Vanessa Frank, die wegens rijden onder invloed op non-actief is gesteld, komt op het spoor van gewetenloze criminelen in orgaanhandel.
Titel
Vuurland
Auteur
Pascal Engman
Vertaler
Ydelet Westra
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Eldslandet
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2020
428 p.
ISBN
9789021417653 (paperback)

Besprekingen

In dit eerste deel van een trilogie is de 42-jarige Zweedse inspecteur Vanessa Frank de hoofdpersoon. Ze is teamchef bij de Novagroep die jacht maakt op zware criminelen. Aan het begin van het verhaal is ze geschorst wegens rijden onder invloed. Ze probeert de verveling te verdrijven met vrijwilligerswerk bij een opvangcentrum voor jonge asielzoekers, waar ze een goede band krijgt met het Syrische meisje Natasja. Ondertussen worden er in Stockholm zakenlieden ontvoerd. Men vraagt Vanessa informeel gevraagd de zaak te onderzoeken en ze vindt uit dat het brein achter de ontvoeringen de ex-beroepsmilitair Nicolas is. Natasja verdwijnt spoorloos en dankzij Nicolas ontdekt Vanessa dat ze in handen is gevallen van een bende die kinderen naar een nazi-kolonie in Chili ontvoerd, waar ze worden misbruikt voor orgaantransplantatie. Nicolas en zij gaan er naartoe en bevrijden op spectaculaire wijze Natasja. Net als bij zijn debuut ‘Patriotten’ combineert Engman een huiveringwekkend verhaal met m…Lees verder

Over Pascal Engman

Pascal Carl Orlando Engman Murchio, kortweg Pascal Engman (Stockholm, 30 juli 1986) is een Zweedse journalist en auteur.

Biografie

In mei 2010 trad hij in dienst bij Trelleborgs Allehanda waarna hij een paar maanden later entertainmentdirecteur bij Nyheter24 werd. In de zomer van 2011 werd hij gescout door de avondkrant Expressen waar hij werkte als columnist en verslaggever en zich voornamelijk bezighield met langere persoonlijke portretten en interviews. Engman verliet Expressen in november van 2016 om zijn eerste boek te schrijven.

Engmans debuutroman De patriotten werd uitgebracht in augustus van 2017, waar ook de TV-rechten van werden verkocht in april van 2018. In 2018 publiceerde hij het boek Vuurland en nam deel aan het boek Samir & Viktor.

In 2019 verscheen het vervolg op Vuurland, het tweede boek van de auteur in de Vanessa Frank-serie: Femicide. Het boek gaat over de incel-beweging. De rechten o…Lees verder op Wikipedia