Boek
Nederlands

Ziel

+1
Ziel
×
Ziel Ziel
In de reeks:
Bron; 1
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Wanneer Zoë (ik-persoon) wordt aangereden, belandt ze in het ziekenhuis. Na haar herstel krijgt ze vreemde herinneringen die ze niet herkent. Wat is er met haar gebeurd? Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Identiteit
Titel
Ziel
Auteur
Nico De Braeckeleer
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2020
303 p.
ISBN
9789059247765 (hardback)

Besprekingen

Zoë (ik-persoon) heeft alles wat ze wil in haar leven: veel vriendinnen, een leuk vriendje en ze is dj bij feestjes. Wanneer zij na een avond uitgaan wordt aangereden en in het ziekenhuis belandt, verandert haar leven voorgoed. Ze herstelt, maar heeft plotseling herinneringen die zij niet herkent. Zijn dit alleen nachtmerries of is er meer aan de hand? Wat vertellen haar ouders haar niet? Langzaam komt Zoë achter de schokkende waarheid. Mooie jeugdroman van De Braeckeleer, bekend van zijn ‘Adem’-serie, die goed werd ontvangen. Dit is het eerste deel van de 'Bron'-serie. De personages worden mooi uitgediept. De plot is verrassend en vernieuwend en de spanning wordt goed opgebouwd. Het einde doet uitkijken naar deel twee, dat ‘Hart’ zal gaan heten. De boeken zijn wel zelfstandig te lezen. Vanaf ca. 13 jaar.

Over Nico De Braeckeleer

Nico De Braeckeleer (Dendermonde, 8 april 1974) is een Belgische scenarist en auteur. Hij begon als scenarist voor F.C. De Kampioenen (Eén) en voor Alexander (Ketnet). Hij bedacht daarnaast het concept voor de televisiereeks Zeppe & Zikki (VTM) en schreef er 5 afleveringen voor. Daarnaast verschijnen er regelmatig kortverhalen, romans voor volwassenen, jeugdboeken, strips en kinderboeken van zijn hand. Zijn bekendste jeugdboekenreeksen zijn "ADEM" en BRON" (sf young adultseries), "BOE!kids" en "AstroKidz" (een fantasy en sf AVI-reeks), "Het Kattenmeisje", een reeks over een meisje dat zichzelf in een kat kan veranderen (vanaf 8 jaar), "Manon op de manege", voor paardenliefhebbers vanaf 8 jaar, zijn voetbalreeks "Soccer City" voor lezers vanaf 8 jaar, en zijn Vampier-reeks. Hij schreef ook de scenario's voor de strips van "De Sportsbende" en van "GameKeepers". Nico schrijft ook TV- en filmscripts, waaronder in 2013-2014 dialogen voor de VTM-soap "Familie…Lees verder op Wikipedia