Vang me als ik val

Nicci French (auteur)
Een jonge vrouw, succesvol in haar werk en privéleven, maakt door haar fanatisme en losbandige gedrag nogal wat vijanden.
Titel
Vang me als ik val
Auteur
Nicci French
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Catch me when I fall
Uitgever
Amsterdam: Anthos, 2006
301 p.
ISBN
90-414-0850-9 90-414-0865-7

Andere formaten:

Besprekingen

Even heeft het ernaar uitgezien dat de wegen van het schrijversduo Nicci Gerrard en Sean French zouden scheiden. Beide auteurs deden voor een tijdje hun eigen ding, zo o.a. Nicci Gerrard met De onderstroom en Het voorbijgaan. Maar eendracht maakt macht, zoals blijkt uit hun nieuwe thriller. Hoe de werkverdeling tussen beiden precies verloopt, zal wel een geheim van hun literaire keuken blijven, belangrijker is dat ze gezamenlijk sterker werk leveren dan wanneer ze solo opereren.

Net zoals in hun vorige thrillers het geval was, zit ook in deze roman de spanning verscholen in de persoonlijkheidsstructuur van de personages en het complexe netwerk van relationele verhoudingen. Neem bv. het leven van het vrouwelijke hoofdpersonage Holly; zij is een ondernemende vrouw in de kracht van haar leven, gelukkig getrouwd met een lieve, zij het wat saaie man, en zaakvoerster van een lucratief bedrijfje gespecialiseerd in overlevingsweekends en teambuildingssessies. Net iets te …Lees verder
Op alle fronten lijkt het Holly Krauss goed te gaan. Het adviesbureau dat ze samen met haar vriendin Meg heeft opgezet, is redelijk succesvol, ze is gelukkig met haar man Charlie en ze richt zich energiek op haar werk. In haar fanatisme jaagt ze echter nogal wat mensen tegen zich in het harnas: ze ontslaat een medewerkster en bluft tegen klanten. Langzamerhand ontstaat het beeld van een dominante vrouw die continu haar grenzen lijkt op te zoeken. Ze beleeft een wilde nacht met een vreemde en maakt gokschulden. De waarschuwingen van Meg en haar man om het rustiger aan te doen, slaat ze in de wind. Ondertussen lijkt ze steeds minder grip op haar leven te hebben en wordt ze onder meer bedreigd door schuldeisers. Uiteindelijk lijkt zelfmoord de enige uitweg. Ze wordt echter op tijd gevonden. Dan krijgt Meg het gevoel dat er iets vreemds aan de hand is en opnieuw lijkt Holly in gevaar… Deze thriller van het beroemde Britse schrijversechtpaar is niet hun beste. Een groot gedeelte van het bo…Lees verder

Over Nicci French

CC BY 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Nicci French is het pseudoniem van het Britse schrijversechtpaar Nicci Gerrard en Sean French, die samen psychologische thrillers schrijven. Ze trouwden in 1990 en hebben samen twee kinderen. Gerrard heeft ook nog twee kinderen uit haar eerste huwelijk.

Biografieën

Nicci Gerrard

Nicci Gerrard (10 juni 1958) groeide op in Worcestershire en studeerde Engelse literatuur aan de Universiteit van Oxford. Ze heeft les gegeven in Los Angeles en Londen, begon een tijdschrift voor vrouwen en werd freelance journalist. Ze trouwde en kreeg twee kinderen, maar dit huwelijk hield geen stand. Toen ze weer vrijgezel was, ontmoette ze Sean French. Ze ontmoette hem toen ze werkte voor de New Statesman.

Sean French

Sean French (28 mei 1959) werd geboren in Bristol en studeerde ook Engelse literatuur aan …Lees verder op Wikipedia