Boek
Nederlands

Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal

+1
Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal
×
Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal

Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal

Succes boek je met het nieuwe Groene Boekje! De officiële spelling in een geactualiseerd, relevant en overzichtelijk boek.

Correct taalgebruik is onmisbaar voor succesvolle communicatie. Dit nieuwe Groene Boekje - de officiële spellinggids van het Nederlands - helpt u om kansen te verzilveren.

Actueel
De 'Woordenlijst Nederlandse Taal' is volledig herzien en geactuali
Titel
Het Groene Boekje : woordenlijst Nederlandse taal
Auteur
Nederlandse Taalunie
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Van Dale, 2015
1207 p.
ISBN
9789460772832 (hardback)

Besprekingen

Eens in de tien jaar verschijnt er een nieuwe officiële Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie, beter bekend als het Groene Boekje. De editie van 2015 bevat weliswaar 50% minder trefwoorden, maar dat zijn er nog altijd circa 52.000, waaronder 10.000 nieuwe. Ook zijn circa 82.000 woordvormen en vervoegingen opgenomen. Niet meer opgenomen zijn incourante woorden die geen spellingprobleem opleveren. De vormgeving is ook aangepast, zo wordt links in de kantlijn het lidwoord aangegeven dat hoort bij het zelfstandig naamwoord dat er rechts van staat. In de leidraad worden de officiële spellingregels uitgelegd, waar overigens sinds 2005 niets aan is veranderd.

Over Nederlandse Taalunie

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jsterckx

De Nederlandse Taalunie is een kennis- en beleidsorganisatie voor de Nederlandse taal en werd in 1980 opgericht door de Nederlandse en Belgische overheden ten behoeve van een gemeenschappelijk beleid op het gebied van de Nederlandse taal en letteren in Nederland en Vlaanderen en Suriname.

De Taalunie werkt ook op diverse terreinen samen met het Caribisch deel van het Koninkrijk der Nederlanden.

Structuur

Het Comité van Ministers legt het beleid vast in vijfjarenplannen die in jaarlijkse actieplannen worden uitgewerkt. Het Comité bestond uit de Vlaamse en Nederlandse bewindslieden van cultuur en onderwijs: Ingrid van Engelshoven, Nederlands minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Arie Slob, Nederlands minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs en Jan Jambon, Vlaams minister van Cultuur.

Het Algemeen Secretariaat van de Taalunie bereidt het bel…Lees verder op Wikipedia