De 15-jarige Cobain loopt weg uit zijn pleeggezin om zijn moeder te zoeken, die verslaafd is aan drugs en door de stad zwerft.
Taal
Nederlands
Uitgever
Cinemien, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
94 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8717249484394
mooov

Besprekingen

Drama van Nanouk Leopold (Boven is het stil; Guernsey) met de nog onbekende Bas Keizer en Naomi Velissariou (Out of love). De 15-jarige Cobain is opgegroeid in kindertehuizen en pleeggezinnen, omdat zijn moeder Mia aan drugs verslaafd is en als prostituee door Rotterdam zwerft. Nu Mia hoogzwanger is, loopt Cobain weg uit zijn pleeggezin om voor haar te zorgen, maar zij wil niets van hem weten. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) De zesde speelfilm van Leopold, naar een scenario van haar producent Stienette Bosklopper, blijft op een bruut, symbolisch incident na aan de lieve, veilige kant. Een nogal ruw geschetst drama met een melancholische ondertoon, die in nieuwkomer Bas Keizer een flinke hoofdrolspeler vond.’ Genomineerd voor een Gouden Kalf voor Beste speelfilm en Beste camera (Frank van den Eeden).

Over Nanouk Leopold

Nanouk Leopold (Rotterdam, 25 juli 1968) is een Nederlandse filmregisseuse en scenarioschrijfster.

Leopold studeerde aan de Academie van Beeldende Kunsten in Rotterdam en de Filmacademie in Amsterdam en won in 1998 met haar afstudeerfilm Weekend de Tuschinski Film Award. Een jaar later volgde de korte televisiefilm Max Lupa.

In 2001 bracht zij haar eerste lange speelfilm uit, Îles flottantes, een van de vier films in het project No More Heroes van de VPRO. De film, met Maria Kraakman, Halina Reijn en Manja Topper als "meisjes van dertig", oogstte veel positieve kritieken. Zo werd hij geselecteerd voor de Tiger Competitie van het IFFR.

Nog meer geroemd werd opvolger Guernsey, die in 2005 op het Filmfestival van Cannes werd vertoond en daar werd vergeleken met films van de Italiaanse meester Michelangelo Antonioni. In Nederland werd de film bekroond met de Gouden Kalveren voor beste regie en beste hoofdrolspeelster (Maria Kraakm…Lees verder op Wikipedia