Boek
Nederlands

Eén waarheid

Nadine Swagerman (auteur)
+1
Eén waarheid
×
Eén waarheid Eén waarheid
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Wanneer Laura (18) op een avond thuiskomt, treft zij haar moeder levenloos aan in een grote plas bloed. Door deze traumatische gebeurtenis belandt ze in een psychiatrische inrichting. Maar is alles wel wat het lijkt? Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Moorden, Trauma's
Titel
Eén waarheid
Auteur
Nadine Swagerman
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, ©2018
245 p.
ISBN
9789020654622 (hardback)

Besprekingen

Wanneer Laura (18) op een avond thuiskomt, treft zij haar moeder levenloos aan in een grote plas bloed. Door deze traumatische gebeurtenis belandt ze in een psychiatrische inrichting. Uit de nachtmerries van Laura en door flashbacks, herkenbaar door cursivering, blijkt dat ook Laura’s vader is vermoord en dat er eerder iets met haar jongere broertje is gebeurd. Het verhaalperspectief in de ik-vorm wisselt tussen Laura en Joritt, een verpleegkundige in opleiding. Er is een klik tussen beiden. Op zoek naar de daders van de moord op Laura’s ouders ontdekt Joritt schokkende zaken. De beschrijving van het dagelijks leven in de psychiatrische inrichting doet denken aan 'PAAZ' van Myrthe van der Meer, vooral de onderlinge relaties tussen de patiënten. Voor de behandelmethoden in de inrichting is minder ruimte. Langzaam ontvouwt zich een schokkend scenario, met een vrij plotseling einde. Het motto van Lady Gaga: ‘I might not be flawless but you know I gotta diamond heart’ zet de lezer op het …Lees verder

Over Nadine Swagerman

Nadine Swagerman (Medemblik, 31 juli 1989) is een Nederlandse auteur.

Biografie

Swagerman debuteerde in 2018 met de Young Adult-thriller Eén waarheid, waarin de 18-jarige Laura na een avondje uit thuiskomt en haar beide ouders vermoord aantreft. Het eerste exemplaar van dit boek overhandigde ze aan 'de heldin van haar jeugd' Carry Slee. Met haar debuut won Swagerman in juni 2019 de Jonge Jury Debuutprijs 2019. Haar debuut stond daarnaast op de longlist voor de Hebban Debuutprijs 2019. In maart 2020 verscheen haar tweede YA-thriller Maar ik ben jou niet als onderdeel van de Kluitman-novellelijn.

Naast het schrijven van verhalen, werkt Swagerman als tekstschrijver voor haar eigen tekstbureau.

Bibliografie

  • 2018 - Eén waarheid (jeugdboek)
  • 2020 - Maar ik ben jou niet (jeugdboek, novelle)

Lees verder op Wikipedia