Boek
Nederlands

Noodzakelijke gesprekken : reflecties op een nieuwe wereld

Mounir Samuel (auteur)
+1
Noodzakelijke gesprekken : reflecties op een nieuwe wereld
×
Noodzakelijke gesprekken : reflecties op een nieuwe wereld Noodzakelijke gesprekken : reflecties op een nieuwe wereld

Noodzakelijke gesprekken : reflecties op een nieuwe wereld

'Noodzakelijke gesprekken' bevat vijftien spraakmakende interviews over de grote vragen van deze tijd. Daarin gaat Mounir Samuel geen ongemakkelijk thema of maatschappelijke uitdaging uit de weg. Of het nu leven in quarantaine, de klimaatcrisis, de Black Lives Matter-beweging, gender, de zorg, het onderwijs, God en religie, politieke representatie, feminisme, intimiteit, depressie, het ouderschap
Titel
Noodzakelijke gesprekken : reflecties op een nieuwe wereld
Auteur
Mounir Samuel 1989-
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Jurgen Maas, 2020
271 p.
ISBN
9789491921803 (paperback)

Over Mounir Samuel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Irwan Droog

Mounir Samuel (Amersfoort, 30 september 1989) is een Nederlands politicoloog, publicist, Midden-Oostencorrespondent en auteur met een Egyptische achtergrond.

Levensloop

Samuel heeft een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Hij werd protestants-christelijk opgevoed, maar omarmde ook zijn koptisch-orthodoxe achtergrond.

Samuel studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en UC San Diego en International Relations and Diplomacy aan de Universiteit Leiden en het Clingendael Instituut. Hij trad voor het eerst in de openbaarheid toen hij tweemaal de eerste prijs Nederlands proza van de El Hizjra-Literatuurprijs won (een literaire prijs voor jongeren met een Marokkaanse/Arabische achtergrond). In 2007 won hij deze voor (een deel van) zijn roman Voorbij de horizon, en in 2008 met een kort verhaal, De laatste slangendans.

Tijdens de revolutie in Egypte, begin 2011, brak hij in de landeli…Lees verder op Wikipedia