Boek
Nederlands

Theetuin : zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen

Modeste Herwig (auteur)
+1
Theetuin : zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen
×
Theetuin : zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen Theetuin : zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen

Theetuin : zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen

Theezetten met kruiden uit eigen tuin: informatie over teelt, verwerking en het samenstellen van theemengsels.
Onderwerp
Thee, Tuinieren
Extra onderwerp
Informatieve werken
Titel
Theetuin : zelf theeplanten kweken, oogsten en mengen
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Baarn: Forte Groen, © 2016
128 p. : ill.
ISBN
9789462501126 (paperback)

Besprekingen

De ingrediënten voor een lekker kopje thee kun je zelf kweken in je tuin. Kruidenthee had lang een geitenwollensokken-imago: je dronk het vooral voor je gezondheid. In dit boek ligt de nadruk echter op lekkere smaakcombinaties en fraai ogende theemengsels. De auteur, bekend van haar vele tuinboeken, behandelt bekende kruidentheeplanten als munt en venkel, maar ook ongewone ingrediënten als kamperfoelie en rozenblaadjes. Per plant wordt informatie gegeven over de teelt, het oogsten en verwerken, het gebruik in thee en goede combinaties met andere kruiden. In een apart hoofdstuk komen de fijne kneepjes van het theezetten aan bod. Het boek bevat enkele recepten, maar de auteur moedigt haar lezers vooral aan eigen mengsels samen te stellen en geeft hier handreikingen voor. Ook zijn er ontwerpen voor theekruidentuintjes opgenomen en een handig overzicht met alle eigenschappen van de planten. Mooie plantfotografie en foto's van kleurrijke kruidentheeën maken dat je direct wilt gaan plukken …Lees verder

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia