Boek
Nederlands

Aangename achtertuinen

Modeste Herwig (auteur)

Aangename achtertuinen

In de reeks:
Onderwerp
Tuinarchitectuur
Extra onderwerp
tuinaanleg, Informatieve werken
Titel
Aangename achtertuinen
Auteur
Modeste Herwig
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 1999
128 p. : ill.
ISBN
90-215-3047-3

Besprekingen


In Aangename achtertuinen worden 19 achtertuinen, variërend van modern tot romantisch, uitvoerig besproken. Zo is er o.m. een kindertuin, een kleine stadstuin, een zonnig binnenplaatsje, een border- en terrastuin... Te veel om op te noemen.

De verschillende hoofdstukken hebben een vaste indeling, waarbij steeds het algemene concept, het ontwerp, de technische aspecten, de beplanting en het onderhoud aan bod komen. Daarna volgen telkens een vrij gedetailleerde beplantingslijst (met plattegrond) en de commentaar van de ontwerper en/of de eigenaar. Elke bespreking wordt afgerond met enkele voorbeelden van soortgelijke tuinen, wat het totale aantal op 45 brengt. Echt praktische aspecten komen hier niet aan bod, maar daarvoor zijn er uiteraard meer dan voldoende uitgaven op de markt. Achteraan bevindt zich een uitgebreide tabel van de in dit boek vermelde planten met daarbij steeds de wetenschappelijke en Nederlandse naam, bloeitijd, kleur, hoogte en nog enkele andere bij…Lees verder

Over Modeste Herwig

Modeste Herwig (Leiden, 18 augustus 1963) is een Nederlands schrijver, tuinfotograaf en tuinontwerper.

Biografie

Jeugd

Herwig komt uit een groene familie; de geschiedenis van de familie Herwig als hoveniers gaat terug naar 1700. Haar grootvader A.J. Herwig schreef boeken, verzorgde een radiorubriek en artikelen in onder andere Margriet. Herwigs vader is Rob Herwig, fotograaf, schrijver van tuinboeken.

Ze groeide op in Lunteren op de boerderij Nieuw Zeggelaar. Op ongeveer 3 hectaren omliggend land, legde haar vader borders en twaalf siertuinen aan, die voor publiek waren opengesteld. Herwig was acht jaar werkzaam in deze modeltuinen. Op 15-jarige leeftijd begon ze met het fotograferen van bloemen en tuinen.

Carrière

Herwig levert advies over tuinontwerp, beplantingsplannen en plantendatabases. Ook geeft ze le…Lees verder op Wikipedia

Suggesties