Boek
Nederlands

Alles wat mist

Melanie Conklin (auteur), Tine Poesen (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Maddy (11, ik-persoon) ontmoet in de bossen een mysterieuze jongen. Is het Billy Holcomb, die al zes maanden vermist wordt? Ze gaat zelf op onderzoek uit, want niemand zal haar geloven. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Alles wat mist
Auteur
Melanie Conklin
Vertaler
Tine Poesen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Every missing piece
Uitgever
Amsterdam: Fontaine Uitgevers, © 2021
286 p.
ISBN
9789464040388 (hardback)

Besprekingen

De vader van Maddy (11, ik-persoon) is overleden en sindsdien heeft ze last van angsten en belt om het minste of geringste de politie. Als ze in het bos een mysterieuze jongen ontmoet die heel veel lijkt op de vermiste jongen Billy Holcomb, gaat ze zelf op onderzoek uit. Maddy ontdekt wie deze jongen daadwerkelijk is, maar durft er tegen niemand iets over te zeggen. Ze geloven haar toch niet. Totdat alles uit de hand dreigt te lopen en haar stiefvader in het ziekenhuis belandt. Vlotgeschreven verhaal, waarin beetje bij beetje duidelijk wordt wat er zich rondom Billy Holcomb afspeelt. Maar waarin ook de verhaallijnen rondom Maddy’s stiefvader en haar beste vriendin Cress goed zijn uitgewerkt. Er is een mooie spanningsopbouw naar het einde toe en een duidelijke ontwikkeling in de karaktertekening van de personages. Korte hoofdstukken, prettig leesbaar lettertype, aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 11 jaar.

Alles wat mist

In de wagen, naast haar stiefvader, aan wiens aanwezigheid in haar leven ze nog erg moet wennen, hoort Maddy het nieuws over Billy Holcomb, de verdwenen jongen. Het nieuws raakt haar, want om één of andere reden moet ze daardoor aan haar vader denken. Alleen is die niet verdwenen, hij is dood. Wanneer ze maanden later een mysterieuze jongen ontmoet in de bossen dicht bij haar huis, is ze er vast van overtuigd dat dit de bewuste vermiste jongen is. Omdat ze in het verleden net iets te vaak heeft getoond dat ze een erg rijke fantasie heeft, vermoedt ze dat niemand haar zal geloven en durft ze er ook met niemand over te praten. Daarom gaat ze in haar eentje op onderzoek uit en ontdekt ze langzaamaan de waarheid.Maddy is de ik-figuur in dit verhaal en de auteur vertrekt vanuit haar beleving. Dat doet ze o.a. aan de hand van herkenbare dialogen waarin ze een mooi beeld geeft van Maddy’s gedachtegang. Ernstig wanneer het om de herinneringen van haar overleden vader gaa…Lees verder