Dvd
Nederlands

Sneeuwwitje : de romantische familiemusical

Martin Michel (regisseur), Johan Vanden Eede (componist), Gert Verhulst (scenarist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Sneeuwwitje wordt verliefd op een mooie prins, maar haar stiefmoeder probeert alles om te voorkomen dat zij elkaar ontmoeten
Titel
Sneeuwwitje : de romantische familiemusical / regie en choreografie Martin Michel ; scen. Gert Verhulst ... [et al.] ; muziek Johan Vanden Eede
Regisseur
Martin Michel
Componist
Johan Vanden Eede
Scenarist
Gert Verhulst
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Universal, 2005
1 dvd-video
Speelduur
ca. 113 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5050582357875

Besprekingen

De musical Sneeuwwitje, geproduceerd door de Belgische organisatie Studio 100, was in 1997 de eerste musical die zij op de planken brachten. De musical draaide toen zowel in België als in Nederland. Het bekende sprookje is in 2005 opnieuw van stal gehaald en in een vernieuwde versie in de Belgische theaters opgevoerd. Het verhaal blijft hetzelfde: Als de moeder van Sneeuwwitje sterft, trouwt haar vader met een gemene, ijdele vrouw. Als ook haar vader overlijdt, blijft Sneeuwwitje samen met haar stiefmoeder over. Een ontmoeting met een mooie prins zorgt voor problemen. In deze voorstelling worden de hoofdrollen gespeeld door Sasha Rosen, Anne Mie Gils en Davy Gilles. De voorstelling is opgenomen in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen in april 2005.

Over Martin Michel

Martin Michel is een Australische choreograaf en toneelregisseur die vooral actief is in Vlaanderen en Nederland. Hij regisseerde en choreografeerde reeds meer dan 60 musicals, operastukken en theaterstukken.

Biografie

Martin Michel studeerde in Australië aan de Australian Ballet School, waar hij in 1987 zijn diploma behaalde in de Klassieke Dans. In 1992 verhuisde hij naar Europa, waar hij meedeed in verschillende musicals, waaronder Cats (Amsterdam) en The Phantom of the Opera. Hij won reeds meerdere prijzen voor zijn werk als choreograaf en regisseur, waaronder de "John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Inhoudelijke Creatie" voor Merrily We Roll Along. Ook verzorgde hij de choreografie voor de My Name is Michael theatertour, en de SO YOU THINK YOU CAN DANCE theatertours.

Theater/musical (selectie)