Boek
Nederlands

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre

Marte Jongbloed (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre
×
De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre

De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre

In de reeks:
Herre; 1
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sinds Herres vader acht jaar geleden spoorloos is verdwenen op de Noordpool, is zijn moeder overbezorgd. Ze vindt alles gevaarlijk. Met de geheimzinnige nieuwe buurman, de oude meneer Teunissen, komen Herre en zijn vriendin Mint juist in allerlei gevaarlijke situaties terecht. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre
Auteur
Marte Jongbloed
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, 2017 | Andere uitgaves
271 p. : ill.
ISBN
9789024574018 (hardback)

Besprekingen

De vader van Herre verdween een paar jaar geleden spoorloos tijdens een expeditie naar de Noordpool, tot verdriet van Herre’s moeder. Die is bang ook haar zoon te verliezen. Ze wordt hinderlijk overbezorgd. Hij mag niks want alles is ‘gevaarlijk’! Niet fietsen dus of lopen met losse veters of teveel zout eten. Moeder verzamelt krantenknipsels over allerlei ongelukken ter rechtvaardiging van haar gedrag. Op een dag krijgen ze een nieuwe buurman, de wat raadselachtige meneer Teunissen. Herre gaat, samen met zijn van kostschool weggelopen vriendin Mint, met meneer Teunissen op stap. Ze komen wel steeds in allerlei riskante situaties terecht zoals ruzies, achtervolgingen, een ontmoeting met een verstekeling en noodzakelijke reddingsacties. Hopelijk krijgt zijn moeder daar geen lucht van. Zal hij ooit uitgroeien tot een held? Hoe lang dat alles goed blijft gaan is zeer de vraag. Trouwens… wie is die meneer Teunissen eigenlijk? Op veel plaatsen in de tekst staan grappige zwart-witillustrati…Lees verder

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia

Suggesties